Οι εταιρείες τεχνολογίας διαγράφουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου!

Μοίρασε την γνώση...

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, το 2021, το TikTok αφαίρεσε 80 εκατομμύρια βίντεο που με κάποιο τρόπο παραβίαζαν τους κανόνες του. Αφαίρεσαν τα συγκεκριμένα βίντεο με αστραπιαία ταχύτητα πριν τα δει κανείς, όπως αναφέρει το BBC. Το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης αφαιρώντας καθημερινά χιλιάδες ώρες περιεχομένου.

Geekbuying WW

Τώρα, κάποιοι αναρωτιούνται αν κάποιο από αυτό το περιεχόμενο που αφαιρείται, περιέχει και υλικό από εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Διαφήμιση

Βίαιο περιεχόμενο

Το TikTok ήταν ήδη εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο πριν από την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Τα βίντεο που φέρουν διάφορα ουκρανικά hashtags είχαν δισεκατομμύρια προβολές.

Google news

Ωστόσο οι Ουκρανοί που ανεβάζουν βίντεο μπορεί να παράγουν κάτι περισσότερο από «likes». Μπορεί κάλλιστα να «ανεβάζουν» ένα κομμάτι σε ένα παζλ αποδεικτικών στοιχείων που μια μέρα θα χρησιμοποιηθούν για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου. Μπορεί επίσης να παραβιάζουν τους αυστηρούς κανόνες του TikTok και άλλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το βίαιο ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Goboo [CPS] Many GEOs ChicMe WW

No coupons found.

«Το TikTok είναι μια πλατφόρμα που εξυμνεί τη δημιουργικότητα και όχι το σοκ ή τη βία. Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που είναι σοκαριστικό, βίαιο, σαδιστικό ή φρικιαστικό», λένε οι κανόνες του TikTok.

Τεράστιο ζήτημα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τι ποσοστό περιεχομένου με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία που δημιουργείται από χρήστες, αφαιρεί το Tiktok και άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Meta, το Twitter και το YouTube.


«Η TikTok δεν είναι τόσο διαφανής όσο κάποιες από τις άλλες εταιρείες και καμία από αυτές δεν είναι πολύ διαφανής», δήλωσε στο BBC, ο Σαμ Γκρέγκορι, διευθυντής του προγράμματος Witness, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν βίντεο και τεχνολογία για την προστασία και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Δεν ξέρετε τι δεν ήταν ορατό και τι αφαιρέθηκε επειδή ήταν βίαιο.Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα εδώ».

No coupons found.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Ο πόλεμος στη Συρία έφερε παρόμοια προβλήματα.

Η Γουίλ αναφέρθηκε στην περίπλοκη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εισαγγελείς για να αποκτήσουν αποδεικτικά στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι αρχές μπορούν να γράψουν στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης ή να ζητήσουν κλήτευση ή δικαστική εντολή. Όμως με τον τρόπο που λειτουργεί η διαδικασία αυτή τη στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται όλο αυτό το περιεχόμενο», εξήγησε η ανώτερη ερευνήτρια Μπέλκις Γουίλ.

Αυτό αποτελεί πραγματικό πρόβλημα για τους ερευνητές. Ακόμη και πριν από την Ουκρανία, όσοι προσπαθούν να καταγράψουν τις φρικαλεότητες έχουν τονίσει πώς ο αυξημένος έλεγχος στις πλατφόρμες είχε αρνητικές επιπτώσεις στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

No coupons found.

«Αυτός ο ρυθμός ανίχνευσης σημαίνει ότι οι φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χάνουν όλο και περισσότερο τον αγώνα για τον εντοπισμό και τη διατήρηση των πληροφοριών», αναφέρει έκθεση σχετικά με τα ψηφιακά αποδεικτικά στοιχεία των θηριωδιών, του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Νομική Σχολή του Μπέρκλεϊ.

Οι συγγραφείς της έκθεσης έκαναν έκκληση για «ψηφιακές θυρίδες» – μέρη όπου το περιεχόμενο μπορεί να αποθηκευτεί και να εξεταστεί όχι μόνο από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και νομικούς εμπειρογνώμονες.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τις ίδιες πολιτικές όσον αφορά το βίαιο περιεχόμενο.

Το Telegram έπαιξε εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την ανταλλαγή βίντεο από την Ουκρανία. Επίσης βίντεο που θα αφαιρούνταν στο Twitter ή το Facebook παραμένουν στο Telegram. Και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η πλατφόρμα βοηθά τους ερευνητές.

No coupons found.

«Θα έλεγα ότι μερικές από τις πιο πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο που έχουμε λάβει ως οργάνωση είναι από το Telegram», σημείωσε η Γουίλ.

Υπάρχει και ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αφαιρούν αυτόματα τα μεταδεδομένα μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο. Πρόκειται για ένα είδος ψηφιακής ταυτότητας που αποκαλύπτει πού και πότε τραβήχτηκε το περιεχόμενο και είναι ζωτικής σημασίας για τους ερευνητές. Η προστασία των μεταδεδομένων, από τη στιγμή που καταγράφηκε μια ενέργεια μέχρι τη στιγμή που παρουσιάζεται στο δικαστήριο, αναφέρεται μερικές φορές ως «αλυσίδα επιτήρησης».

Διαφορετικές απαντήσεις

Το BBC απηύθυνε ερώτημα στις εταιρείες TikTok, Google, Meta και Twitter σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούν.

Το TikTok δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Το Twitter και η Google δεν απάντησαν επίσης στο αίτημα του BBC για σχολιασμό. Μόνο η Meta απάντησε.

«Αφαιρούμε αυτό το είδος περιεχομένου μόνο όταν δοξάζει τη βία ή εξυμνεί τον πόνο των άλλων ή όταν είναι εξαιρετικά βίαιο – για παράδειγμα, βίντεο με εικόνες διαμελισμού», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

«Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, διερευνούμε τρόπους για να διατηρήσουμε αυτό το περιεχόμενο όταν το αφαιρούμε», πρόσθεσε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram