Πολεμική επιχείρηση: Μπορεί να σημάνει το τέλος του ίντερνετ;

Μοίρασε την γνώση...

Μία μόνο κίνηση μπορεί να μας φέρει πίσω στο επικοινωνιακό σκοτάδι.

banner

Θα μπορούσε μία πολεμική σύρραξη να βυθίσει τον κόσμο στην εξαφάνιση του ίντερνετ; Κι όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναύαρχος Tony Radakin, προειδοποίησε πως η ολοένα αυξανόμενη υποβρύχια δραστηριότητα των Ρώσων απειλεί το παγκόσμιο σύστημα τηλεπικοινωνιών.

Google news

Με λίγα λόγια ίσως οι Ρώσοι να απειλούν ακόμη και τον υπόγειο κόσμο της θάλασσας, μιας κι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο δίκτυο του ίντερνετ που συνδέει όλο τον κόσμο.

Dresslily WW AliExpress WW

Οι δηλώσεις του, αν και επικεντρώνονται στη Ρωσία, μας υπενθυμίζουν πως το internet βρίσκεται στο έλεος κάθε κακόβουλης χώρας που διαθέτει υποβρύχια. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν υποβρύχια δύναμη κι όχι μόνο για την Ρωσία.

 

Τα υποθαλάσσια καλώδια που μεταφέρουν τα δεδομένα είναι το “πραγματικό σύστημα πληροφοριών του κόσμου” και κάθε απόπειρα πρόκλησης βλαβών σε αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.


Αν κάποιος ξέρει από που περνάνε αυτά τα γιγαντιαία καλώδια τότε ξέρει πολύ καλά πως να προκαλέσει μία μεγάλη ζημιά στο παγκόσμιο internet.

Τουλάχιστον το 97% όλων των δεδομένων του internet περνάνε μέσα από αυτό το τεράστιο δίκτυο που ενώνει ακτές σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι παράξενο, παράξενο είναι να βρεθεί ο κόσμος εκτός διαδικτύου.

Η τοποθέτηση αυτών των καλωδίων γίνεται από ειδικά σκάφη και συνήθως κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Έως σήμερα, υπάρχουν 1.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων στους πυθμένες των ωκεανών, με το μεγαλύτερο να συνδέει Ασία και Αμερική (AAG) μέσω 20.000 χιλιομέτρων. Ένα τυπικό καλώδιο αποτελείται από 200 οπτικές ίνες που μεταδίδουν 400Gb δεδομένων το δευτερόλεπτο και προς τις δύο κατευθύνσεις.

 

Το σαμποτάζ των καλωδίων δεν απαιτεί ανεπτυγμένη τεχνολογία, αφού οι διαδρομές τους εντοπίζονται ακόμα και σε χάρτες ναυσιπλοΐας για να αποφύγουν τα σκάφη να τα κόψουν με τις άγκυρές τους. Τα περισσότερα ανήκουν σε εταιρίες και οργανισμούς και δεν υπάρχει ένας διεθνής ή ακόμα και εθνικός φορέας παρακολούθησής τους.

Μία συντονισμένη επίθεση, ακόμα κι αν δεν κόψει όλα τα καλώδια, θα μεταφέρει όλο τον όγκο δεδομένων σε αυτά που θα απομείνουν, μειώνοντας τις ταχύτητες ή ακόμα και κόβοντας την πρόσβαση στο internet.

Το δορυφορικό internet δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει την απαιτούμενη ζήτηση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούσαμε κάθε δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά γύρω από τη Γη, θα αναπλήρωνε μόλις το 7% των επικοινωνιών…μόνο των ΗΠΑ.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram