Tesla: Την εξόρυξη λιθίου σκέφτεται ο Μασκ

Μοίρασε την γνώση...

Η Tesla ίσως δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην εξόρυξη και επεξεργασία λιθίου, καθώς το κόστος του μετάλλου, το οποίο αποτελεί ένα πολύ βασικό συστατικό στην κατασκευή μπαταριών, έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Geekbuying WW

«Η τιμή του λιθίου έχει φτάσει σε τρελά επίπεδα», έγραψε ο CEO της Tesla, Ιλον Μασκ στο Twitter. «Δεν υπάρχει έλλειψη από το ίδιο το στοιχείο, καθώς το λίθιο υπάρχει σχεδόν παντού στη Γη, αλλά ο ρυθμός εξαγωγής/βελτιστοποίησης είναι αργός», σημείωσε.

Διαφήμιση

 

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της διαστημικής εταιρείας SpaceX απάντησε σε ένα tweet που έδειχνε τη μέση τιμή του λιθίου ανά τόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η οποία δείχνει την τεράστια αύξηση των τιμών από το 2021. Σύμφωνα με την Benchmark Mineral Intelligence, το κόστος του μετάλλου έχει αυξηθεί περισσότερο από 480% τον τελευταίο χρόνο.

Google news

Υπάρχουν πράγματι κοιτάσματα λιθίου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Cubot WW Geekmaxi Many GEOs

Το λίθιο είναι πολύτιμο για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων επειδή είναι τόσο το ελαφρύτερο μέταλλο όσο και το λιγότερο πυκνό στερεό στοιχείο στη γη. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζονται με λίθιο έχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, κάτι που είναι σημαντικό όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μεταφορικά μέσα.

Το tweet της Παρασκευής δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Mασκ μίλησα δημόσια για την ιδέα της Tesla να εξορύξει το δικό της λίθιο.


Το 2020, η Tesla εξασφάλισε δικά της δικαιώματα για την εξόρυξη λιθίου στη Νεβάδα, μετά την κατάρρευση μιας συμφωνίας για την αγορά μιας εταιρείας εξόρυξης λιθίου, σύμφωνα με το Fortune.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram