Θύματα χάκερς Apple και Meta!

Μοίρασε την γνώση...

Η Meta και η Apple φέρονται να έδωσαν ευαίσθητα δεδομένα σε χάκερς που παρίσταναν νομικά όργανα. Οι συγκεκριμένες οργανωμένες απάτες λέγεται πως έλαβαν χώρα το 2021 και οι πληροφορίες που απέκτησαν οι απατεώνες περιλαμβάνουν διευθύνσεις χρηστών, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις IP και άλλα.

banner

Το ρεπορτάζ του Bloomberg, που γνωστοποίησε το θέμα, ισχυρίζεται ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν πλαστά αιτήματα δεδομένων έκτακτης ανάγκης για να εξαπατήσουν την Apple και τη Meta ώστε να παράσχουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

H Apple και η Meta εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν δεδομένα χρηστών με χάκερς

Το ρεπορτάζ περιγράφει λεπτομερώς πώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ξεγέλασαν τους γίγαντες της βιομηχανίας της τεχνολογίας για να μοιραστούν τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών. Πρόκειται για μια ρουτίνα των οργάνων επιβολής του νόμου, καθώς επικοινωνούν με τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε περίπτωση που έχουν σκοπό να παρακολουθήσουν έναν ύποπτο. Η πλειοψηφία τέτοιων αιτημάτων απαιτεί ένταλμα έρευνας ή κλήτευση. Ωστόσο, οι νομικές αρχές μπορούν να παρακάμψουν αυτήν τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας ένα αίτημα δεδομένων έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνήθως θεωρείται επείγον.

Google news

Οι χάκερς αντιλήφθηκαν αυτό το κενό στο σύστημα και το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Αλλά η διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή.

Hekka AliExpress WW

Οι επιτιθέμενοι στόχευσαν αρχικά τα email των αξιωματούχων επιβολής του νόμου και αργότερα χρησιμοποίησαν αυτά τα διαπιστευτήρια για να υποβάλουν αιτήματα στις δύο εταιρείες. Παρόλο που υπάρχει ένα ενσωματωμένο σύστημα επαλήθευσης για τέτοια αιτήματα, ορισμένα φαίνεται να «ξεγλίστρησαν».

Ποιοι είναι οι χάκερς


Δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το άτομο ή την ομάδα που ηγήθηκε αυτής της επίθεσης. Ωστόσο, ρεπορτάζ του KrebsOnSecurity δηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη η διαβόητη ομάδα εκβίασης δεδομένων, Lapsus$ . Η Lapsus$ ήταν επίσης υπεύθυνη στο παρελθόν για επιθέσεις δεδομένων εναντίον εταιρειών, όπως η Microsoft, η NVIDIA, η Okta και η Vodafone. Σημειώνεται επίσης ότι ορισμένα μέλη της πλέον διαλυμένης ομάδας χάκερ, The Recursion Team, μπορεί να έχουν ενταχθεί στη Lapsus$.

Συνολικά, η Apple ανταποκρίθηκε στο 93% των 1.162 αιτημάτων δεδομένων έκτακτης ανάγκης, ενώ η Meta πέρασε το 77% από τα 21.500 αιτήματα δεδομένων. Οι χάκερς φέρεται να επιτέθηκαν και να συνέλεξαν ευαίσθητα δεδομένα για τουλάχιστον επτά μήνες, από τον Ιανουάριο του 2021 κι έπειτα.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει κάθε αίτημα δεδομένων για «νομική επάρκεια» και χρησιμοποιεί «προηγμένα συστήματα και διαδικασίες για την επικύρωση αιτημάτων επιβολής του νόμου και τον εντοπισμό καταχρήσεων». «Μπλοκάρουμε γνωστούς παραβιασμένους λογαριασμούς και συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου για να ανταποκριθούμε σε περιστατικά που αφορούν ύποπτα αιτήματα, όπως κάναμε σε αυτήν την περίπτωση», είπε περαιτέρω ο εκπρόσωπος.

Η Apple προσέφερε επίσης μια δήλωση ως απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Εάν μια κυβέρνηση ή μια υπηρεσία επιβολής του νόμου αναζητήσει δεδομένα πελατών ως απάντηση σε ένα αίτημα πληροφοριών έκτακτης ανάγκης, μπορεί να έρθει σε επαφή με έναν επόπτη και να ζητηθεί να επιβεβαιώσει ότι το αίτημα έκτακτης ανάγκης ήταν νόμιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram