USB-C για όλα τα προϊόντα της Apple απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μοίρασε την γνώση...

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία αυτή την εβδομάδα υπέρ της νομοθεσίας που θα υποχρεώσει την Apple να προσαρμόσει τη θύρα USB-C σε όλα τα iPhone, iPad και AirPods στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

banner

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που πωλούν τις συσκευές στην Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα τα νέα τηλέφωνα, tablet, φορητοί υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητά ηχεία διαθέτουν θύρα USB-C.

Διαφήμιση

Εξαιρέσεις θα υπάρχουν αλλά θα ισχύουν μόνο για τις συσκευές που είναι πολύ μικρές σε μέγεθος για να προσφέρουν θύρα USB-C όπως είναι τα έξυπνα ρολόγια, προγράμματα παρακολούθησης υγείας και κάποιο αθλητικό εξοπλισμό. Αυτή η «κοινή θύρα» θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτιά και θα επηρεάσει ιδιαίτερα την Apple καθώς χρησιμοποιεί ευρέως την δική της υποδοχή Lightning αντί για την USB-C σε πολλές από τις συσκευές της. Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ψήφισε υπέρ της νομοθεσίας την Τετάρτη, με 43 ψήφους υπέρ και μόλις 2 ψήφους κατά. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι ευρωβουλευτές λένε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός θα βοηθήσει στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, στη βιωσιμότητα των προϊόντων και θα κάνει τη χρήση διαφορετικών συσκευών βολικότερη (π.χ. θα χρησιμοποιείται ένας φορτιστής για περισσότερες συσκευές).

Google news

Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να υπάρχουν ετικέτες με σαφείς πληροφορίες στις νέες συσκευές σχετικά με τις επιλογές φόρτισής τους καθώς και για να γνωστοποιείται στον καταναλωτή αν το προϊόν περιλαμβάνει φορτιστή ή όχι. Όπως λένε, τέτοιες σημάνσεις θα βοηθήσουν στην αποφυγή της σύγχυσης και θα διευκολύνει τις αποφάσεις αγοράς για τους καταναλωτές που διαθέτουν πολλές συσκευές και δεν χρειάζονται επιπλέον φορτιστές (να θυμίσουμε ότι η Apple από το 2020 με την κυκλοφορία του iPhone 12 έχει αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία των κινητών της).

Goboo [CPS] Many GEOs Tomtop WW

Επιπλέον, οι Ευρωβουλευτές θέλουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει μια στρατηγική για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των λύσεων ασύρματης φόρτισης έως το 2026. Όπως λένε, μία τέτοια στρατηγική θα βοηθήσει στην πρόληψη του κατακερματισμού και στη μείωση της σπατάλης, θα διασφαλίσει την ευκολία χρήσης και θα βοηθήσει ώστε οι καταναλωτές να μην εγκλωβιστούν σε κάποια «ιδιόκτητη» λύση ασύρματης φόρτισης. Επί του παρόντος, δεν είναι ακόμα σαφές αν το παραπάνω αφορά το σύστημα φόρτισης MagSafe της Apple για το iPhone και τα AirPods, καθώς όπως είναι γνωστό, το σύστημα της Apple βασίζεται στο πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi.

Το ζήτημα απασχολεί την Ευρωβουλή από το 2018. Όταν είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και ψηφίσματα εκείνη την εποχή, η Apple προειδοποίησε ότι η επιβολή κοινής θύρας φόρτισης θα καταπνίξει την καινοτομία και θα δημιουργούσε ηλεκτρονικά απόβλητα καθώς οι καταναλωτές θα αναγκάζονταν να προμηθευτούν νέα καλώδια. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και πέρυσι, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πρωτοστατεί για μια ανανεωμένη έκδοση της οδηγίας/ ντιρεκτίβας. Για να τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να τον εγκρίνει τον επόμενο μήνα και προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεμονωμένα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική μορφή της οδηγίας.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram