Apple: Αυξάνει το ωρομίσθιο των υπαλλήλων

Μοίρασε την γνώση...

Σε αύξηση του βασικού ωρομισθίου των υπαλλήλων λιανικής από 20 σε 22 δολάρια ανακοίνωσε ότι προχωράει από τον Ιούλιο η Apple, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και τους μισθούς των υπαλλήλων της εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο Journal εκπρόσωπος της Apple, «η υποστήριξη και η διατήρηση των καλύτερων μελών της ομάδας στον κόσμο μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε τα καλύτερα, πιο καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες μας», και ενέταξε στην απόφαση στο πλαίσιο της καλής ετήσιας αξιολόγησης λέγοντας πως “φέτος, ως μέρος της ετήσιας διαδικασίας αξιολόγησης της απόδοσης, αυξάνουμε τον συνολικό προϋπολογισμό αποδοχών μας».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ανακοινώνεται στη σκιά της κινητοποίησης υπαλλήλων λιανικής της εταιρείας να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείων. Σύμφωνα με το Vice, ήδη, δραστηριοποιούνται σωματεία σε τουλάχιστον έξι καταστήματα, ενώ οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple σε εμπορικό κέντρο της Ατλάντα θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν εκλογές στις 2 Ιουνίου με την πεποίθηση μεταξύ πολλών από αυτούς ότι το σωματείο μπορεί να διεκδικήσει συλλογικά υψηλότερους μισθούς.

Πάντως, τα 22 δολάρια που προγραμματίζει να δώσει η εταιρεία δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για ελάχιστον ωρομίσθιο 30 δολαρίων για όλους τους εργαζόμενους που ζητάει η Fruit Stand Workers United (FSWU), η οποία υποστηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας συνδικάτου σε κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη.


Apple: Αυξάνει το ωρομίσθιο – «Ασύμφορη» η συλλογική διαπραγμάτευση, προειδοποιεί τους υπαλλήλους

«Προειδοποίηση» στους… επίδοξους συνδικαλιστές

Η ηγεσία της Apple επιχείρησε να εμποδίσει την προσπάθεια των εργαζομένων για συλλογική διαπραγμάτευση.

Με ηχογραφημένο μήνυμα που έλαβαν 58.000 υπάλληλοι σε καταστήματα λιανικής, και το οποίο επικαλείται το Bloomberg και το Vice, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας προέτρεψε τους εργαζόμενους λιανικής να αναλογιστούν τους κινδύνους της δημιουργίας σωματείου.

Στο εξάλεπτο μήνυμα, ο Deirdre O’Brien, ανώτερος αντιπρόεδρος λιανικής και ανθρώπινου δυναμικού, είπε ότι τα συνδικάτα θα περιέπλεκαν τη σχέση της Apple με τους υπαλλήλους της.

«Έχουμε μια σχέση που βασίζεται σε μια ανοιχτή, συνεργατική και άμεση δέσμευση, η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς εάν ένα κατάστημα εκπροσωπείται από ένα σωματείο που θα διεκδικεί συλλογική σύμβαση εργασίας», είπε ο O’Brien.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Vice, η εταιρεία έστειλε και οδηγίες στους διευθυντές καταστημάτων, πώς να αποτρέψουν τις προσπάθειες των εργαζομένων. Απηχώντας την προειδοποίηση του O’Brien, ούτε λίγο ούτε πολύ τους καλεί να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι εάν συνδικαλιστούν θα δίνεται μικρότερη σημασία σε αξιοκρατικά κριτήρια κατά την αξιολόγησή τους.

Σταθερή η παραγωγή

Την ίδια στιγμή, οριακά σταθερή σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή iPhone στη διάρκεια του 2022 η Apple, καθώς τα δεδομένα σε επίπεδο ζήτησης δυσκολεύουν στη σκιά του ουκρανικού, των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, και του πληθωρισμού που έχει εκτοξευτεί σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να συναρμολογήσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Συνολικά για φέτος προβλέπεται μια ζήτηση της τάξης των 240.000 συσκευών, η οποία ενθαρρύνεται από την αναμενόμενη σημαντική αναβάθμιση του iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, το δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις σε όλο το εύρος της κινητής τηλεφωνίας.

Συρρίκνωση της αγοράς smartphone

Η Strategy Analytics εκτιμά ότι η συνολική αγορά smartphone θα συρρικνωθεί μέχρι και 2% το 2022, ενώ η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την ετήσια πρόβλεψη παραγωγής τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της Bloomberg Intelligence κάνουν λόγο για περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος.

Η Apple έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα εφοδιασμού θα επηρεάσουν τις πωλήσεις κατά 4-8 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, κυρίως λόγω των επακόλουθων προβλημάτων στη γραμμή παραγωγής στην Κίνα, από τα lockdown.

Επιπλέον, όλη η βιομηχανία της τεχνολογίας προετοιμάζεται για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των υλικών αυξάνουν το κόστος των καθημερινών βασικών ειδών ανατρέποντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Δύσκολο το ξεκίνημα του 2022

Η συνολική αγορά των smartphone ξεκίνησε μια δύσκολη χρονιά, με τις αποστολές να μειώνονται κατά 11% το πρώτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας. Η Xiaomi – η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο μετά την Apple και τη Samsung- κατέγραψε για πρώτη φορά τριμηνιαία μείωση εσόδων.

Η Apple ποντάρει στην ισχυρή πελατειακή της βάση και νιώθει ισχυρή ανταγωνιστικά τώρα που «έφυγε από τη μέση» η Huawei η οποία από Νο. 1 κατασκευαστής τηλεφώνων σημειώνει σερί μείωσης εσόδων έξι τρίμηνα.

Αν και τα κινεζικά lockdown πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά την Apple αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει να διαχειριστεί την αναταραχή, ανέφερε μία από τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, καθώς η Foxconn Technology Group, ο κύριος κατασκευαστής iPhone της Apple, κατάφερε να διατηρήσει τις περισσότερες εγκαταστάσεις της σε λειτουργία.

Η ζήτηση για smartphone συνήθως υποχωρεί το δεύτερο τρίμηνο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο αντίκτυπος των περιορισμών δεν θα είναι τόσο σοβαρός. Οι προμηθευτές θα προσπαθήσουν να καλύψουν τυχόν έλλειμμα στην παραγωγή το επόμενο διάστημα μέσα στον χρόνο, με προσλήψεις προσωπικού, υπό την προϋπόθεση της πλήρους άρσης των lockdown στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Λίντα Λούι, στέλεχος της Strategy Analytics, η αγορά το 2022 θα χαρακτηριστεί από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, και βελτίωση το δεύτερο.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com