Ευρώπη: Παίρνει τη θέση της Xiaomi η Realme σύμφωνα με την Canalys

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με την Canalys, η Samsung συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά smartphone το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ακολουθούμενη από την Apple και τη Xiaomi. Υπολόγισαν ότι το ένα τρίτο όλων των smartphone που παραδόθηκαν έφεραν το λογότυπο του νοτιοκορεατικού γίγαντα ενώ η εταιρεία ελέγχει το 35% της αγοράς κινητών συσκευών. Παράλληλα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η προσφορά smartphones στην ευρωπαϊκή αγορά μειώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε ποσοτικούς όρους, πρόκειται για 41,7 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα έναντι 46,4 εκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Apple ήρθε δεύτερη με μερίδιο 21% και 8,9 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone. Η τρίτη ήταν η Xiaomi, οι συσκευές της οποίας αντιπροσώπευαν το 20% όλων των smartphone που διατέθηκαν. Δυστυχώς, το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν το πιο επιτυχημένο για την εταιρεία και υποχώρησε, χάνοντας το 3% του μεριδίου αγοράς της. Η Realme, από την άλλη, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την προσφορά των συσκευών της και η ανάπτυξη ήταν 177% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Τώρα η εταιρεία ελέγχει το 5% του μεριδίου αγοράς και ο αριθμός των smartphone που πούλησε ήταν 2,1 εκατομμύρια έναντι 0,8 εκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Η Oppo έκλεισε την πρώτη πεντάδα με μερίδιο 4%.

«Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης στην Ευρώπη οφειλόταν στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Οι πωλήσεις στις χώρες μειώθηκαν κατά 31% και 51% αντίστοιχα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021», δήλωσε ο αναλυτής της Canalys Research, Runar Bjørhovde. «Οι αποστολές στην υπόλοιπη Ευρώπη μειώθηκαν μόνο κατά 3,5% σε ετήσια βάση, δείχνοντας ότι η ζήτηση παραμένει άθικτη. Όμως ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει οδηγήσει τον πληθωρισμό σε επίπεδο ρεκόρ και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών πέφτει. Το πραγματικό τεστ για την αγορά των smartphone θα έρθει τα επόμενα δύο τρίμηνα. όταν ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου αρχίσει να γίνεται πραγματικά αισθητός».

Ο αναλυτής της Canalys Research Ayush Shastry δήλωσε: «Οι περιορισμοί της προσφοράς και η ποικίλη ζήτηση από αγορά σε αγορά προσφέρουν ευκαιρίες για να μπουν νέα ονόματα και να πάρουν μερίδιο. Η εστίαση της realme και της vivo στα έμμεσα κανάλια λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αποφέρει καρπούς. Καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους, τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από την πλευρά της ζήτησης. Η βελτίωση των συνεργασιών συγκεκριμένων καναλιών θα είναι καθοριστική για τους προμηθευτές τα επόμενα τρίμηνα. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και οι πωλητές έχουν μια μοναδική ευκαιρία. για να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση των προσφορών των συνεργατών τους και στη δημιουργία ισχυρότερων μακροπρόθεσμων σχέσεων.»


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com