Γιατί το DuckDuckGo μπλοκάρει την Google και πουλάει τα δεδομένα μας στην Microsoft!? Πως πιάστηκε στα πράσα!

Μοίρασε την γνώση...

Η συνεργασία της DuckDuckGo με τη Microsoft μπορεί να έχει στοιχίσει στην εταιρεία το καθεστώς της ως υπηρεσία “χωρίς εντοπισμό”, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Όπως περιγράφει λεπτομερώς το Bleeping Computer, ο ερευνητής ιδιωτικότητας Zach Edward ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ενώ το πρόγραμμα περιήγησης του DuckDuckGo σταμάτησε ιστότοπους όπως το Facebook και η Google από το να χρησιμοποιούν ανιχνευτές για την απόσπαση δεδομένων χρηστών, οι ιστότοποι της Microsoft – συμπεριλαμβανομένων των LinkedIn και Bing – παρέκαμψαν πλήρως αυτόν τον αποκλεισμό. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μεγαλύτερο σημείο πώλησης της μηχανής αναζήτησης και, πιο συγκεκριμένα, υπονομεύει ολόκληρο τον λόγο ύπαρξης του προγράμματος περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo.

Προς τιμήν της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής Gabriel Weinberg έσπευσε να παραδεχτεί ότι, ναι, το πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει στη Microsoft να παρακάμπτει τους αποκλεισμούς εντοπισμού μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης, και το κάνει επίτηδες. Σύμφωνα με τον Weinberg, όλα οφείλονται στη συμφωνία κοινοπραξίας αναζήτησης που διατηρούν οι δύο εταιρείες, η οποία επιτρέπει στο DuckDuckGo να χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα του Bing στις επιστροφές του. Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος ενός μείγματος από περισσότερες από 400 πηγές, συμπεριλαμβανομένων της Wikipedia και της Wolfram Alpha. Ο Weinberg διευκρίνισε επίσης ότι η σύμβαση αυτή επηρεάζει μόνο το πρόγραμμα περιήγησης και όχι την ίδια τη μηχανή αναζήτησης.

No coupons found.

Παρόλα αυτά, όταν το κεντρικό σημείο πώλησης της εφαρμογής – κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της καταχώρησής της στο Play Store – καταλήγει στον αποκλεισμό των trackers για λογαριασμό του χρήστη, είναι δύσκολο να το υπερασπιστείς. Μετά την ανακάλυψη του Edward στο Twitter πριν από δύο ημέρες, ο Weinberg επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Microsoft για την αφαίρεση του συγκεκριμένου όρου από τη συμφωνία, ενώ υποσχέθηκε επίσης μια ενημέρωση των καταχωρίσεων του Play Store και του App Store με μια διευκρίνιση. Ο διευθύνων σύμβουλος παρείχε επίσης στο Bleeping Computer μια δήλωση στην οποία τονίζει ότι, ενώ το πρόγραμμα περιήγησής της μπορεί να μην είναι τέλειο, εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ιδιωτικό από τον ανταγωνισμό – και όλα αυτά ενώ διαθέτει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Όπως λέει ο Weinberg, το DuckDuckGo δεν υποσχέθηκε ποτέ 100% ανωνυμία μέσω του προγράμματος περιήγησης. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να είναι λίγο πιο ειλικρινής σχετικά με το τι ακριβώς παίρνουν οι καταναλωτές.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com