Η Xiaomi έπεσε στη δεύτερη θέση με την Samsung να είναι πια η πρώτη!

Η Xiaomi India έχει πέσει στη δεύτερη θέση στη χώρα όσον αφορά το μερίδιο αγοράς τον Μάρτιο του 2022. Η Samsung είναι πλέον ηγέτης της αγοράς. Συγκεκριμένα, η Xiaomi βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας smartphone στην Ινδία εδώ και αρκετά χρόνια. Η εταιρεία πουλά smartphones με καλή σχέση ποιότητας-τιμής στην Ινδία. Η στρατηγική της Xiaomi είναι να προσφέρει τηλέφωνα σε προσιτές τιμές στην Ινδία. Τώρα, αυτό το γενικό σχέδιο έχει κάνει θαύματα για την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, η Xiaomi να ηγείται του μεριδίου αγοράς της Ινδίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τώρα…..

Η Xiaomi έχει διατηρήσει τον πολυπόθητο Νο. 1 τίτλο της μάρκας στην Ινδία για αρκετά χρόνια. Απέκτησε πάνω από το 15 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς. Η μάρκα πρωτοστατεί στην ινδική βιομηχανία smartphone από το 2017. Η Samsung ξεπέρασε τη Xiaomi το 3ο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, η Samsung δεν μπόρεσε να διατηρήσει την Νο. 1 θέση το 2021. Πέρυσι, η Xiaomi ανέκτησε το προβάδισμά της. Μια νέα έρευνα αγοράς από την Counterpoint Research δείχνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η Samsung ξεπέρασε τη Xiaomi σε μερίδιο αγοράς για τον μήνα Μάρτιο.


Τον Μάρτιο, η Samsung σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις smartphone στην Ινδία. Η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Πούλησε περισσότερα smartphone 5G από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Samsung είχε μερίδιο αγοράς 23 τοις εκατό εκείνη την εποχή. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς της Xiaomi ήταν 18 τοις εκατό την ίδια περίοδο. Τώρα, η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές smartphone στον κόσμο. Η έρευνα Counterpoint για τη βιομηχανία smartphone το 2019 αποκάλυψε ότι η Ινδία αγοράζει περισσότερα smartphone από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα, η Counterpoint Research δημοσίευσε την αναφορά αποστολής smartphone στην Ινδία για τον Μάρτιο του 2022. Το μερίδιο αγοράς της Xiaomi στην Ινδία ήταν 22 τοις εκατό. Ωστόσο, η αντίπαλός της Samsung κατάφερε να διατηρήσει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 27 τοις εκατό στη χώρα. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η έκθεση εστιάζει μόνο στον μήνα Μάρτιο. Έτσι, η Xiaomi έπεσε στη δεύτερη θέση συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2022. Η τριμηνιαία έκθεση δείχνει ότι η Xiaomi εξακολουθεί να είναι το Νο. 1 smartphone στην Ινδία. Ωστόσο, αυτή η μηνιαία αναφορά είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι η Xiaomi πρέπει να διορθώσει τα ελαττώματα της. Εάν η πρόθεση για αγορά τηλεφώνων Xioami συνεχίσει να μειώνεται με αυτόν τον ρυθμό, οι χρήστες είναι πιθανό να στραφούν σε άλλες μάρκες.

Επιπλέον, εάν το μερίδιο αγοράς της Xiaomi συνεχίσει να μειώνεται σημαντικά, άλλες μάρκες θα μπορούσαν να την εκθρονίσουν για να γίνει νέος ηγέτης της αγοράς. Έτσι, η Xiaomi India πρέπει να ανακαλύψει τα ελαττώματα της και να τα διορθώσει το συντομότερο δυνατό για να αποφύγει περαιτέρω μείωση του μεριδίου αγοράς της. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η Xiaomi India έχει δεχθεί πυρά από τη Διεύθυνση Επιβολής. Το τμήμα έχει κατηγορήσει την εταιρεία για παραβίαση της συναλλαγματικής της πολιτικής. Η ED ήταν στα πρόθυρα της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αξίας 5.551 crores INR. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καρνατάκα έβαλε αναστολή σε αυτήν την κατάσχεση.

 Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο