Κολωνάκι: Λουκέτο στο κατάτημα Public

Μοίρασε την γνώση...

Στη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος που είχε δημιουργήσει πριν από μία πενταετία, το 2017, προχώρησε η Public ως μία κίνηση λειτουργικής αναδιάρθρωσης του δικτύου της.

banner

Το κατάστημα της αλυσίδας λειτουργούσε μέχρι και πριν από λίγες ημέρες στην οδό Σκουφά, ενώ τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί με αρκετή δημοσιότητα από πλευράς της εταιρείας Retail World τον Μάρτιο του 2017.

Διαφήμιση

Αποτέλεσε μέρος του σχεδιασμού της προηγούμενης διοίκησης υπό τον Χρήστο Καλογεράκη, ο οποίος κατά τη δημιουργία του καταστήματος είδε την εγκατάσταση ενός concept store στην καρδιά του Κολωνακίου. Ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα το κοστοβόρο κατάστημα που βρισκόταν επί της οδού Σκουφά 3, αποφασίστηκε να κατεβάσει οριστικά ρολά.

Google news

Το σύνολο της δραστηριότητάς του και των εμπορευμάτων που διέθετε μεταφέρονται σταδιακά αυτές τις ημέρες στο κεντρικό κατάστημα – ναυαρχίδα της Public στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς το Κολωνάκι να έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα.

banner Zaful WW

Μάλιστα το εν λόγω σημείο πώλησης λόγω της εγγύτητας που είχε με το κατάστημα της πλατείας Συντάγματος θεωρήθηκε συχνά ως μία δευτερεύουσα λύση από τους καταναλωτές.

Public: Γιατί κατέβασε ρολά στο Κολωνάκι

Συνεχίζει να απασχολείται στον όμιλο Public το σύνολο του προσωπικού


Όπως πληροφορούμαστε το σύνολο του προσωπικού που βρισκόταν στο σημείο πώλησης της αλυσίδας στο Κολωνάκι, θα συνεχίσει να απασχολείται από την επιχείρηση.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες οι εργαζόμενοι του καταστήματος θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής του καταστήματος που θα απασχοληθούν, με βάση την περιοχή που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες τους.

Το κτίριο που στέγαζε το κατάστημα είναι διατηρητέο ακίνητο του 1930, την ανακατασκευή του οποίου είχε αναλάβει η εταιρεία Core Construction.

Προηγήθηκαν διοικητικές αλλαγές και προσθήκες

Θα θυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Public έχει κάνει δραστικές κινήσεις για την αναθεώρηση της λειτουργίας του και σε διοικητικό επίπεδο. Πρόσφατα και στο πλαίσιο ενίσχυσης του επενδυτικού του σχεδιασμού, προστέθηκε στο δυναμικό του ο Γιάννης Καραγιάννης, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (διατηρεί ταυτόχρονα καθήκοντα ως εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Olympia).

Επιπλέον καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο του Public Group ανέλαβαν οι Patricia Walker (προερχόμενη από την Accenture) και Σοφοκλής Γιαννακού (πρόεδρος στη διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος) για την ενίσχυση του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης.

Επιπλέον στο διοικητικό συμβούλιο του Public Group εντάχθηκε ο Jeremy Fennell με πρότερη θητεία στη Dixons Retail αλλά και στην SSP, εταιρεία με παρουσία στο food travel (στην Ελλάδα η εν λόγω διαχειρίζεται brands όπως τα Flocafe, Burger King, La Pasteria, Starbucks στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας αλλά και της περιφέρειας).

Η έλευση του Fennell έχει ως στόχο την ενίσχυση της πολυκαναλικής στρατηγικής του ομίλου Public.

Η απόκτηση του 50% της iRepair

Mία ακόμα κίνηση που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη στρατηγική του ομίλου ήταν η απόκτηση ποσοστού συμμετοχής στην 50% iRepair, που ίδρυσαν ο Aμερικανός, πρώην διεθνής πολίστας, Chris Humbert μαζί με τη σύζυγό του Αννίτα Ναθαναήλ.

Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης αποτέλεσε η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της αλυσίδας με την ενσωμάτωση σημείων της iRepair σε καταστήματα της Public όπως αυτά στο Σύνταγμα, στη Γλυφάδα, στον Πειραιά και στο Athens Mall.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο πλευρών παρέχεται η επισκευή συσκευών όπως έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, λάπτοπ, μητρικές πλακέτες και desktops.

Επιδίωξη της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες της, παρέχοντας καθετοποιημένη εξυπηρέτηση από την αγορά ενός προϊόντος έως και το after sales service, το οποίο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου.

Να σημειωθεί ότι η αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα κυριαρχείται από τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις, με την Κωτσόβολος να είναι πολυεθνικών συμφερόντων και τις υπόλοιπες τρεις Πλαίσιο, Γερμανό και Public να αποτελούν οντότητες ελληνικών συμφερόντων.

Tα μεγέθη των βασικών παικτών της αγοράς ηλεκτρονικών (πηγή: KPMG)

Κύκλος εργασιών – μερίδιο αγοράς (ισολογισμοί του 2020)

Κωτσόβολος: 547 εκατ. ευρώ – 27,4%

Πλαίσιο: 347 εκατ. ευρώ – 16,4%

Γερμανός: 273 εκατ. ευρώ – 13,5%

Retail World: 260 εκατ. ευρώ – 11,1%


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram