Microsoft Store: Έρχονται σημαντικές βελτιώσεις για developers

Μοίρασε την γνώση...

Την περαιτέρω επέκταση του Microsoft Store ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, κατά την κεντρική της παρουσίαση στο συνέδριο Build 2022.

Έχοντας φιλοξενήσει τον τελευταίο χρόνο χιλιάδες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων μερικές από τις δημοφιλέστερες στο οικοσύστημα των Windows, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ήδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους έχει παρατηρήσει αύξηση 50% στα downloads desktop εφαρμογών και παιχνιδιών σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Σε αυτό έχει βοηθήσει αναμφίβολα η προσθήκη συγκεκριμένων win32 εφαρμογών ενώ η σημερινή εξέλιξη φέρει τη Microsoft να ανοίγει το ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows σε όλους τους developers. Έτσι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί με .NET, C++, Electron, Flutter, Qt, Rust και άλλες γλώσσες.


Η πρώτη ανακοίνωση της Microsoft για το Store των Windows αφορά την επέκταση του Amazon Appstore εκτός Η.Π.Α, σε 5 επιπλέον χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Αυτές είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο, με τους χρήστες από τις χώρες αυτές να μπορούν να κατεβάσουν σύντομα android εφαρμογές στα Windows 11.

Όμως οι σημαντικότερες ειδήσεις αφορούν τα νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται στο Microsoft Store:


Windows Search: Όταν μια εφαρμογή εμφανίζεται στο Microsoft Store, οι χρήστες (αρχικά οι Windows Insiders) θα μπορούν σύντομα να ανοίγουν την Έναρξη (Start), να πληκτρολογούν το όνομα μιας εφαρμογής, να βλέπουν τα αποτελέσματα αναζήτησης από το Microsoft Store και να την εγκαθιστούν εύκολα από εκεί, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τη ροή των εργασιών τους. Σύμφωνα με τη Microsoft, όταν οι χρήστες πραγματοποιούν μια αναζήτηση πατώντας το Start menu, αναζητούν συνήθως εφαρμογές, με τη νέα λειτουργία να κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία.

1311722736_StoreonWindows_AppSearchInStart.jpg.5aeacb2736361c3815458a15a6f7d6b6.jpg

Restore apps: Για την καλύτερη διευκόλυνση των χρηστών, η Microsoft σύντομα θα δοκιμάσει στο πρόγραμμα Windows Insider μια νέα λειτουργία που θα τους βοηθά να επαναφέρουν αυτόματα τις εφαρμογές τους, που είχαν εγκατασταθεί προηγουμένως από το Microsoft Store, σε ένα νέο υπολογιστή Windows. Αυτό θα βοηθήσει επίσης τους developers να διατηρήσουν τους πελάτες τους χωρίς να χρειάζεται να τους υπενθυμίζουν να κατεβάσουν εκ νέου την εφαρμογή τους.

1278929443_StoreonWindows_AppRestore.jpg.8964d054a68e46860d791d5bee71be0e.jpg

Pop-up Store: Το pop-up store και τα διάφορα σήματα του Microsoft Store επιτρέπουν την εύκολη προώθηση των εφαρμογών και των παιχνιδιών σε ιστοσελίδες, επεκτείνοντας και απλοποιώντας την εμπειρία εγκατάστασης.

Διαφημίσεις: Πλέον οι developers μπορούν να φέρουν την εφαρμογή τους σε περισσότερα και πιο κατάλληλα μάτια και μάλιστα τη σωστή στιγμή, με τη Microsoft να προσθέτει τη δυνατότητα διαφημίσεων εντός του Store. Για παράδειγμα ένας προγραμματιστής μιας εφαρμογής δημιουργίας μουσικής, θα μπορεί να δημιουργήσει μια διαφημιστική καμπάνια για να φέρει την εφαρμογή του μπροστά σε ένα κοινό που του αρέσει η μουσική ή του αρέσει να δημιουργεί μουσική. Τους επόμενους μήνες, οι developers θα μπορούν να δημιουργούν διαφημιστικές καμπάνιες στο Microsoft Store χρησιμοποιώντας τo Microsoft Advertising πρόγραμμα. Όπως διευκρινίστηκε, καμπάνιες θα μπορούν να δημιουργούν μόνο όσοι έχουν ανεβάσει κάποια εφαρμογή στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows.

1669932543_MicrosoftStoreAds_ConsumerExperience.jpg.b1a27bb80ca52ae1ad868e8d952c6463.jpg

PWA Apps: Επιπλέον η Microsoft ανανεώνει το pwabuilder.com με περισσότερο περιεχόμενο και λειτουργίες προκειμένου να κάνει διαθέσιμες PWA εφαρμογές στο Microsoft Store αλλά και σε άλλα marketplaces. Μάλιστα σε συνεργασία με τη Meta, οι δύο εταιρείες επιθυμούν να καταστήσουν το pwabuilder το κορυφαίο εργαλείο για packaging pwa εφαρμογών virtual και mixed reality, δίνοντας τη δυνατότητα σε developers να κάνουν sideloading τα packages για το Meta Quest και τα Hololens.

1461538119_MicrosoftStoreonWindowsPWA.jpg.b81a71f8bf288f931755e6e33769f1aa.jpg


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com