Smartphones θα κλειδώνουν έξω τους μεθυσμένους οδηγούς

Ακουγόταν εδώ και καιρό, αλλά τώρα έγινε πραγματικότητα. Η Apple κατέθεσε την πατέντα της εφαρμογής αλκοτέστ για το iPhone και το Apple Watch, που δεν θα επιτρέπει στους μεθυσμένους οδηγούς να μπαίνουν καν στο αυτοκίνητό τους.

Μάλιστα, δια νόμου οι οδηγοί που θα βρεθούν εμπρός σε αυτή την άβολη περίσταση δεν θα έχουν καν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Το μόνο που θα μπορούν να κάνουν θα είναι η αναζήτηση του πρώτου διαθέσιμου ταξί που θα τους πάει στο σπίτι τους με ασφάλεια – καθώς η ψηφιακή τεχνολογία έρχεται τώρα να πετύχει κάτι που δεν κατάφερε για δεκαετίες η αστυνόμευση και τα τσουχτερά πρόστιμα: την πάταξη της δολοφονικής οδήγησης υπό την επίρρεια του αλκοόλ.


Η αφετηρία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της Apple που ανιχνεύει τη διαύγεια του οδηγού ήταν η ανάπτυξη του λογισμικού Digital Car Keys της αμερικανικής εταιρείας. Αυτό επιτρέπει στο iPhone να λειτουργεί ως κλειδί του αυτοκινήτου, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να κλειδώνει, να ξεκλειδώνει και να ενεργοποεί τη μίζα για να βάλει μπροστά τον κινητήρα. Το λογισμικό πολύ σύντομα επεκτάθηκε και στο Apple Watch.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι. Το επόμενο βήμα ήταν η ενσωμάτωση στο τηλέφωνο και στο ρολόι χειρός της αμερικανικής εταιρείας μιας σειράς δοκιμασιών που απαιτούν επιδεξιότητα και πνευματική καθαρότητα, ώστε να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο. Οι δοκιμασίες αυτές είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν με ακρίβεια από κάποιον που βρίσκεται υπό την επίρρεια της μέθης.


Βεβαίως, εδώ προκύπτουν και κάποια άλλα ζητήματα ασφάλειας ή και πρακτικότητας. Τι θα συμβαίνει αν κάποιος βρίσκεται σε μια έκτακτη ανάγκη και πρέπει άμεσα να κινηθεί με το αυτοκίνητό του; Επίσης, τι γίνεται αν βρέχει καταρρακτωδώς, και πρέπει να βγάλεις το τηλέφωνό σου και να περάσεις μια σειρά από νοητικά τεστ για να μπορέσεις να μπεις σε αυτό;

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν όταν η τεχνολογία αυτή περάσει το πειραματικό στάδιο, στο οποίο βρίσκεται τώρα, και καταφέρει να βρει το δρόμο της προς τη μαζική παραγωγή. Αυτό ενδέχεται να μην συμβεί σύντομα, και ενδεχομένως να συνοδεύει το πολυαναμενόμενο Apple Car το 2025 – στην περίπτωση, φυσικά, που αυτό δεν θα κινείται αυτόνομα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο