Συσκευές κινητής τηλεφωνίας: Πώς μοιράζονται τα μερίδια αγοράς

Μοίρασε την γνώση...

Οι αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη βασικών εξαρτημάτων έχουν επηρεάσει σημαντικά (και) την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Για τρίτο συνεχές τρίμηνο, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασαν μείωση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC).


146500370
“Αν και αναμενόταν κάποια πτώση το 1ο τρίμηνο, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην αγορά των βασικών εξαρτημάτων, η αγορά φαίνεται πως πήρε μια στροφή προς το χειρότερο”, αναφέρει η IDC, με αφορμή την πτώση κατά 8,9% που διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της έκθεσης, το καταναλωτικό κλίμα σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και ιδιαίτερα στην Κίνα είναι “αρνητικό”. Επίσης, οι έντονες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομική αστάθεια περιορίζουν περαιτέρω τις δαπάνες καταναλωτών και επιχειρήσεων.


Σε αυτές τις αρνητικές συνθήκες προστίθεται και το αυξανόμενο κόστος προμήθειας και μεταφοράς εξαρτημάτων από τα πρόσφατα lockdown στη Σαγκάη.

Ακόμη, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όχι μόνο επηρεάζει δυσμενώς την ευρωπαϊκή αγορά smartphones, αλλά δημιουργεί αρνητικό “κλίμα” στον κλάδο παγκοσμίως.

Δεδομένων αυτών των αβεβαιοτήτων, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphones υιοθετούν μια πιο συντηρητική στρατηγική ανάπτυξης για το 2022.
Μάλιστα, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προμηνύσει για ανατιμήσεις στις συσκευές, λόγω του αυξημένου κόστους πρώτων υλών και logistics.

Ανά γεωγραφική περιοχή, η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) υποχώρησε κοντά στο 20%, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, με τις προοπτικές να παραμένουν αβέβαιες.

Από άποψη όγκου, η εν λόγω περιοχή αντιπροσωπεύει μόνο το 6%-7% των παγκόσμιων πωλήσεων και περίπου το 5% των εσόδων της αγοράς.

Η μεγαλύτερη μείωση όγκου προήλθε στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας/Ειρηνικού, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αποστολών παγκοσμίως, γνωρίζοντας μείωση κατά 12,3%.

Τέλος, σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, η κατάταξη των κατασκευαστών smartphones δεν άλλαξε κατά το 1ο τρίμηνο του 2022. Η Samsung προηγείται με μερίδιο 23,4%, η Apple είναι δεύτερη με 18,0% και οι Xiaomi, OPPO και vivo ακολουθούν με μερίδιο 12,7%, 8,7% και 8,1% αντίστοιχα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com