Τοποθέτηση Ελληνικών γραμμάτων σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο

Μοίρασε την γνώση...

Όταν κάνουμε έρευνα αγοράς για να επιλέξουμε το νέο μας φορητό υπολογιστή, μπορούμε να βρούμε πολύ αξιόλογα κομμάτια, αν ψάξουμε σε καταστήματα που πουλάνε ανακατασκευασμένους (refurbished) υπολογιστές. Αυτοί οι υπολογιστές είναι συνήθως εισαγόμενοι και ανήκαν πριν σε εταιρείες οι οποίες ανανεώνουν τους υπολογιστές τους μαζικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα Ελληνικά καταστήματα δοκιμάζουν τη λειτουργικότητά τους, τους καθαρίζουν, αλλάζουν τυχόν ελαττωματικά εξαρτήματα και τους πουλούν με εγγύηση, σε τιμές ακόμα και από 100 €! Έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε έναν δυνατό υπολογιστή προηγούμενης γενιάς, με τα μισά χρήματα από αυτά που θα δίναμε για κάποιον αντίστοιχο τελευταίας γενιάς. Όμως, επειδή αυτοί οι φορητοί υπολογιστές δεν προορίζονταν από τους κατασκευαστές τους για την Ελληνική αγορά, δεν έχουν πάνω στο πληκτρολόγιό χαραγμένους τους Ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά μόνο τους Αγγλικούς.Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν αποφασίσουμε να αγοράσουμε υπολογιστή Chromebook με λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google, αφού και αυτοί οι υπολογιστές δε διαθέτουν Ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο, παρόλο που πωλούνται και στη χώρα μας. Όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο, τα Chromebook είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν χρειαζόμαστε έναν οικονομικό υπολογιστή για χρήση διαδικτύου ή εφαρμογών γραφείου και πολυμέσων. Αλλά και πολλά πληκτρολόγια που επίσης κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, δε διαθέτουν πάντα τους Ελληνικούς χαρακτήρες στα πλήκτρα τους, ιδιαίτερα κάποια πιο εξεζητημένα μοντέλα με φωτιζόμενα πλήκτρα. Το ζήτημα αυτό είναι πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας για να επιλέξουμε αυτά τα προϊόντα, ιδιαίτερα αν θα τα χρησιμοποιούν και τα παιδιά μας που μπορεί να τα μπερδέψει αν δε βλέπουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο.


Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να λύσουμε εύκολα αυτό το πρόβλημα, απλά με την προμήθεια αυτοκόλλητων γραμμάτων από το eBay. Μάλιστα υπάρχει ένας Έλληνας πωλητής με όνομα καταστήματος «mantolis» που διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σετ Ελληνικών γραμμάτων για πληκτρολόγιο, σε πολύ χαμηλές τιμές! Μπορούμε να βρούμε σετ γραμμάτων σε διάφορα χρώματα, με διάφανο ή μαύρο φόντο, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αν θέλουμε μπορούμε να τα παραγγείλουμε και σε άλλα χρώματα ή μέγεθος από τα διαθέσιμα, αρκεί να επικοινωνήσουμε με τον πωλητή. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση η τιμή θα είναι κάπως αυξημένη.Τα γράμματα είναι πολύ ποιοτικά, έχουν μεγάλη αντοχή και τοποθετούνται εύκολα αφού είναι αυτοκόλλητα. Υπάρχουν σε δύο μεγέθη, μικρό ή κανονικό, ανάλογα με το μέγεθος των πλήκτρων. Είναι κατασκευασμένα από πολύ λεπτή αυτοκόλλητη μεμβράνη οπότε ενσωματώνονται απόλυτα στο πληκτρολόγιό μας, χωρίς να φαίνονται παράταιρα. Τα χρώματά τους είναι ανεξίτηλα και δεν ξεβάφουν από τη χρήση. Διαθέτουν ισχυρή κόλλα και μένουν σταθερά στη θέση τους για πολλά χρόνια. Ο πωλητής προσφέρει και κάποια σετ που περιλαμβάνουν αυτοκόλλητα για όλα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου, με τα Ελληνικά γράμματα, τα Αγγλικά, τους αριθμητικούς χαρακτήρες και τα σύμβολα. Αυτά είναι πολύ χρήσιμα στην περίπτωση που αγοράζουμε έναν υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο που προέρχεται από χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία κ.λπ. οπότε τα πλήκτρα του έχουν μεγάλες διαφορές στη διάταξή τους από αυτή της χώρας μας. Απλά κολλάμε τα ανάλογα αυτοκόλλητα σε όλα τα πλήκτρα και είμαστε έτοιμοι! Εδώ να αναφέρουμε ότι αν στον υπολογιστή μας είναι εγκατεστημένο Λειτουργικό Σύστημα Windows, Chrome OS ή άλλο στην Ελληνική γλώσσα, η διάταξη των πλήκτρων θα είναι αυτή που γνωρίζουμε, παρόλο που στο πληκτρολόγιο μπορεί να απεικονίζονται διαφορετικοί χαρακτήρες, αν αυτό ανήκει στα είδη που αναφέραμε.


Με κόστος που δεν ξεπερνάει τα πέντε ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής, μπορούμε να προμηθευτούμε αυτοκόλλητα γράμματα για τον υπολογιστή μας από το κατάστημα «mantolis» στο eBay. Θα τα παραλάβουμε σε τρεις με τέσσερις εργάσιμες μέρες μέσω των ΕΛΤΑ, θα τα κολλήσουμε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας και είμαστε έτοιμοι! Η ύπαρξη ή όχι των Ελληνικών χαρακτήρων στον υπολογιστή ή στο πληκτρολόγιο που θέλουμε να αγοράσουμε δεν αποτελεί πια πρόβλημα!
Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

2 Άποψη για τα “Τοποθέτηση Ελληνικών γραμμάτων σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο”

  1. vasma

    Από τις φώτο που εχετε βάλει, όσον αφορά την αισθητική… το αποτέλεσμα δεν το λες και καλό!

    1. Bill Mathioudakis

      Κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αποδεκτό! Αλλά αυτά είναι γούστα … 😉

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com