Βολιβία: Ένα τεράστιο δίκτυο πόλεων «θαμμένο» στη ζούγκλα

Μοίρασε την γνώση...

Ηχρήση λέιζερ και η απεικόνηση με αυτό από αέρος ενός τμήματος της βολιβιανής ζούγκλας του Αμαζονίου έφερε τους αρχαιολόγους μπροστά σε μια εκπληκτική ανακάλυψη.

banner

Τουλάχιστον 26 οικισμοί, συνδεόμενοι μεταξύ τους με δρόμους αποτελούσαν αυτό που φαίνεται ότι ήταν ένα εκτενές αστικό και προαστιακό δίκτυο, που απλωνόταν σε έκταση 7.5 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχαιολόγοι γνώριζαν για το συγκεκριμένο πολιτισμό, έως τώρα ήταν σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν οι οικισμοί του, καθώς τα ερείπιά τους βρίσκονται σε ένα από τα πιο πυκνά τμήματα της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Google news

Φωτοεντοπισμός με λέιζερ αποκαλύπτει ένα τεράστιο δίκτυο πόλεων «θαμμένο» στη ζούγκλα της Βολιβίας

Η τεχνολογία που αποκαλύπτει τα πάντα

ZTE Many GEOs banner

Τώρα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LiDAR, κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την περιοχή. Το LiDAR (light detection and ranging) είναι στην ουσία το οπτικό αντίστοιχο του ραντάρ, μία τεχνική τηλεπισκοπήσεως και φωτοεντοπισμού με χρήση λέιζερ αντί ραδιοκυμάτων και τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται όλο και περισσότερο για σύνθετες χαρτογραφικές ανάγκες, όπως η παρακολούθηση παγετώνων.

Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και για τη χαρτογράφηση του υποβρύχιου τερέν των ωκεανών.


Με το LiDAR οι επιστήμονες «αφαίρεσαν» από το οπτικό τους πεδίο τη ζούγκλα και κατέληξαν σε μια λεπτομερή απεικόνιση του εδάφους που βρίσκεται κάτω από την πυκνή βλάστηση.

Ένας απίστευτος πολιτισμός καταρρίπτει όσα ξέραμε για τον Αμαζόνιο

Οι αρχαιολόγοι ήξεραν ήδη ότι στην περιοχή υπήρχαν δύο κεντρικοί οικισμοί, το Λανδιβάρ και η Κοτόκα, δεν είχαν ιδέα, όμως, για το πόσο μεγάλοι ήταν. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ήταν δύο μεγάλα αστικά κέντρα με προηγμένα οχυρωματικά έργα, τα οποία συνδέονταν με τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς μέσω ενός οδικού δικτύου πολλών χιλιομέτρων.


Οι οικισμοί των Κασαράμπε συνδέονταν μεταξύ τους με ένα πολύπλοκο και εκτενές οδικό δίκτυο

Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν πολλά αρχιτεκτονικά σημεία θρησκευτικού και τελετουργικού ενδιαφέροντος, όπως πυραμίδες που φτάνουν σε ύψος τα 25 μέτρα.

Ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερα προηγμένο αρδευτικό σύστημα, με κανάλια και τεχνητά ρεζερβουάρ, έφερνε νερό στους οικισμούς από τα ποτάμια.

Η έκταση της οικιστικής ανάπτυξης των Κασαράμπε υποδεικνύει ότι η περιοχή δεν ήταν ζούγκλα αλλά σαβάνα τα χρόνια που προηγήθηκαν της ευρωπαϊκής εισβολής στη ν. Αμερική. Επίσης καταρρίπτουν τις υποθέσεις ότι η περιοχή της ζούγκλας του Αμαζονίου ήταν αραιοκατοικημένη.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram