Apple: Πώς να κάνετε το iPhone σας.. webcam στο Mac

Μοίρασε την γνώση...

Όταν η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες Mac θα μπορούσαν να «κολλήσουν» ένα iPhone στην πλάτη του MacBook τους για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της καλύτερης ομολογουμένως κάμερας του ως webcam, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαμογέλασαν… ειρωνικά.

Ο λόγος είναι ότι οι web κάμερες των MacBook ποτέ δεν ξεχώριζαν για την ποιότητά τους ενώ τελευταία συμβάν αποτελούν οι πολύ χαμηλές επιδόσεις της ενσωματωμένης κάμερας που βρίσκουμε στην Apple Studio Display οθόνη.

Η μηχανικός λογισμικού Karen Xing της Apple εξήγησε στο WWDC 2022 τον τρόπο λειτουργίας του χαρακτηριστικού Continuity Camera του macOS Ventura σε μία 20 λεπτών παρουσίαση και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βασικά στοιχεία της.

Το macOS Ventura θα αναγνωρίσει άμεσα την κάμερα και το μικρόφωνο του iPhone, οπότε και η λειτουργία σχεδόν οποιασδήποτε εφαρμογής τηλεδιάσκεψης θα λειτουργεί κανονικά. Αν και η Apple παρουσίασε μόνο το FaceTime και αναφέρθηκε στα εργαλεία Zoom, Microsoft Teams και Webex κατά τη διάρκεια της βασικής παρουσίασης στο WWDC 2022, οι developers δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να λειτουργήσουν οι εφαρμογές τους.

Η αξιοποίηση λειτουργιών όπως οι Portrait, Studio Light και Center Stage μπορείτε επίσης να θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από τον τύπο της εφαρμογής και βρίσκονται σε ένα «dropdown» μενού δίπλα στην ένδειξη για την μπαταρία του iPhone. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλλάξουν τον προσανατολισμό του iPhone (landscape ή portrait mode). Εφόσον επιλεχθεί το Portrait Mode, πραγματοποιείται μεγέθυνση.

wwdc_2022_1558_11_48_09.webp

wwdc_2022_1557_11_34_06.webp

Το FaceTime πάντως δεν είναι η μοναδική εφαρμογή που «αλλάζει μαγικά» στο iPhone μόλις το συνδέσετε με τον MacBook σας. Η Karen Xing έδειξε ότι το ίδιο συμβαίνει και με το Zoom με την Apple να προσφέρει ένα API αυτόματης επιλογής κάμερας για χρήση από οποιαδήποτε εφαρμογή.

wwdc_2022_1572_12_19_06.webp

Το macOS Ventura αλλάζει αυτόματα στη κάμερα του iPhone όταν είναι τοποθετημένο σε βάση, συνδεδεμένο μέσω καλωδίου USB ή βρίσκεται «κοντά» αξιοποιώντας τα Bluetooth και WiFi. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι εφαρμογές σε ένα υπολογιστή Mac μπορούν να προχωρήσουν στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανάλυσης έως 1.920 x 1.440 pixels στα 60 fps από το iPhone και προαιρετικά να μεταφέρουν μεταδεδομένα αναγνώρισης προσώπου και σώματος.

Η Apple επίσης βρήκε έναν τρόπο, αξιοποιώντας την υπερευρυγώνια κάμερα του iPhone, να αλλάζει και να «κροπάρει» την εικόνα ώστε ο χρήστης να μπορεί να δείχνει το γραφείο του χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσει τη συσκευή του. Το API για τη λειτουργία Desk View (υποστηρίζει ανάλυση 1.920 x 1.440 pixels στα 30 fps) θα είναι διαθέσιμο στους developers που θα θελήσουν να το αξιοποιήσουν. Για τη λειτουργία του χαρακτηριστικού Camera Continuity απαιτείται τόσο το iOS 16 όσο και το macOS 13, επομένως συσκευές όπως τα iPhone 6S, iPhone 7 και το 1ης γενιάς iPhone SE δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Το γνωστό κανάλι Dave2D στο YouTube προχώρησε σε μια δοκιμή της νέας λειτουργίας, η οποία όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο έχει κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με αυτό που είδαμε στην κεντρική παρουσίαση της Apple.

Ενημέρωση 11/6 01:10 – Το βίντεο του Dave2D αφαιρέθηκε από το κανάλι.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com