Διακοπές: Πότε κάνετε αίτηση για το νέο Freedom Pass

Μοίρασε την γνώση...

Νέα voucher 150 και 300 ευρώ ανακοινώθηκαν για τον εσωτερικό τουρισμό. Τα δύο νέα προγράμματα θα μοιράσουν έκτακτα επιδόματα με τη μορφή «Freedom pass» που θα μπορούν να ξοδευτούν σε ξενοδοχείο και ακτοπλοϊκά, αλλά για συγκεκριμένους προορισμούς. Παράλληλα, με κλήρωση θα δοθεί και το voucher 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Πιο αναλυτικά, τα δύο προγράμματα επιδότησης διακοπών αφορούν είτε 150 ευρώ για διακοπές στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και είτε 300 ευρώ για διακοπές στη σεισμόπληκτη Σάμο. Το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δύο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί γύρω στις 20 Ιουνίου, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Τότε, θα ανακοινωθούν και οι δικαιούχοι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι δικαιούχοι θα είναι:

«Όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει».

Ποιοι αποκλείονται από την αίτηση για 150 ή 300 ευρώ

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Πώς και πού κάνετε αίτηση

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για γίνεται με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

150 ευρώ και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Voucher 150 ευρώ για διακοπές ή εστίαση προβλέπει και ο «Τουρισμός για Όλους». Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν γύρω στις 20-25 Ιουνίου στο tourism4all.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση επίσης με τους κωδικούς Taxisnet.

Οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια δεν υπάρχουν και μπορούν όλοι να κάνουν αίτηση, όμως θα επιλεχθούν με κλήρωση 200.000. Όσοι επιλεγούν, θα μπορούν να εξαργυρώσουν το vouvher από τις αρχές Ιουλίου.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022

Άνοιξαν στις 15/6 και οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022. Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το πού και πώς να κάνετε αίτηση αναλυτικά. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com