Ειδικοί σε θέματα Android προειδοποιούν….ΜΗΝ κάνετε αυτό το πράγμα!

Μοίρασε την γνώση...

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκατομμύρια χρήστες Android να μην αγοράσουν παλιά ή μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα εν μέσω φόβων ασφάλειας ότι θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από χάκερ, απευθύνουν οι ειδικοί.

Οι συσκευές στις οποίες τρέχουν παλιές εκδόσεις του Android ενδέχεται να μην έχουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας, καθιστώντας τα δεδομένα των χρηστών ευάλωτα στα αδιάκριτα βλέμματα.


No coupons found.

Οι ειδικοί αναφέρουν στον εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακό ιστότοπο Cnet ότι, αν και το hardware είναι συχνά καλό, η έλλειψη υποστήριξης ασφαλείας σημαίνει ότι τα παλαιότερα τηλέφωνα θα μπορούσαν να είναι λιγότερο ασφαλή από τα νεότερα μοντέλα.

Για να διατηρούν τα τηλέφωνα ενημερωμένα και προστατευμένα από γνωστές απειλές, συνιστάται συνήθως στους χρήστες να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα ασφαλείας.


Ωστόσο, ορισμένα παλαιότερα ακουστικά δεν λαμβάνουν πλέον αυτόματες ενημερώσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν εντοπιστεί μια απειλή στο τηλέφωνο αυτό, απλώς το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί και η απειλή δεν θα… εξουδετερωθεί.

No coupons found.

Ως εκ τούτου, ο Christoph Hebeisen, διευθυντής της εταιρείας πληροφοριών ασφαλείας Lookout, τονίζει ότι οι εταιρείες δεν θεωρούν ασφαλές να λειτουργεί μια συσκευή που δεν λαμβάνει ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

«Τα κρίσιμα τρωτά σημεία ασφαλείας γίνονται γνωστά στο κοινό κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες και όταν ένα σύστημα είναι εκτός υποστήριξης, τότε οι χρήστες που συνεχίζουν να το λειτουργούν γίνονται επιρρεπείς στην εκμετάλλευση γνωστών, τρωτών σημείων», εξήγησε.

Ο ίδιος είπε ότι ένα ευάλωτο τηλέφωνο θα μπορούσε να επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα που υπάρχουν στη συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των email, των στοιχείων επικοινωνίας, των τραπεζικών στοιχείων και του ήχου από τις τηλεφωνικές σας κλήσεις.

Ένας χάκερ θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για όσο διάστημα χρησιμοποιείτε τα επικίνδυνα ακουστικά, πρόσθεσε.

Εκδίδοντας μια προειδοποίηση, ο Paul Ducklin, κύριος ερευνητής στην εταιρεία ασφαλείας Sophos, είπε: «Εάν το τηλέφωνό σας έχει μια ευαλωτότητα στο λογισμικό την οποία οι επιτήδειοι γνωρίζουν ήδη πώς να εκμεταλλευτούν, πχ για να κλέψουν δεδομένα ή να εμφυτεύσουν κακόβουλο λογισμικό, τότε αυτή η ευαλωτότητα θα το συνοδεύει για πάντα».

Οι ειδικοί λένε ότι κάποια τηλέφωνα ηλικίας δύο έως τριών ετών δεν υποστηρίζονται από νέες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας – αλλά αυτό δεν ισχύει για την Google ή την Apple.

«Η Google επιβάλλει στους κατασκευαστές να παρέχουν ενημερώσεις για συσκευές τουλάχιστον δύο ετών», σύμφωνα με το Cnet.

No coupons found.

«Η Apple, από την πλευρά της, εξακολουθεί να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού για τηλέφωνα που χρονολογούνται σχεδόν επτά χρόνια πριν, επειδή έχει σχετικά λίγα μοντέλα να διαχειριστεί», σημειώνεται.

Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη έκδοση του iOS 15 μπορεί να εγκατασταθεί στο iPhone 6S του 2015.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται, την ώρα που αποκαλύπτεται ότι το Android ειδοποιεί πλέον τους χρήστες όταν οι εφαρμογές μπορεί να τους κατασκοπεύουν μέσω της κάμερας ή του μικροφώνου της συσκευής τους.

Με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος (OS) του Android 12 τον περασμένο Δεκέμβριο ήρθαν μια σειρά από νέες, εύχρηστες δυνατότητες.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com