Η Microsoft απενεργοποιεί τις λήψεις των Windows 10 και 11 στη Ρωσία

Μοίρασε την γνώση...

Οποιοσδήποτε κάτοικος Ρωσίας επιθυμεί να κατεβάσει μια εικόνα εγκατάστασης των Windows 10 ή 11 ή οποιοδήποτε από τα εργαλεία εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα αντιμετωπίσει μηνύματα σφάλματος, σύμφωνα με πολλές αναφορές και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς αυτά τα αρχεία εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε άλλες περιοχές, ο αποκλεισμός ISO του λειτουργικού συστήματος Windows φαίνεται να αποτελεί απόφαση πολιτικής της Microsoft.

Για να επαληθεύσουμε τις καταγγελίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήσαμε ένα VPN με την περιοχή να έχει οριστεί στη Ρωσία και αντιμετωπίσαμε σφάλματα όταν προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε τα ISO του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Ανάλογα με τα αρχεία που θέλετε να κατεβάσετε, και ίσως άλλες μεταβλητές όπως το πρόγραμμα περιήγησης, οι προσπάθειες να πάρετε αυτά τα αρχεία θα οδηγήσουν σε μηνύματα όπως: “404 – Το αρχείο ή ο κατάλογος δεν βρέθηκε” ή “Υπήρχε πρόβλημα με το αίτημά σας.”


Διαπιστώθηκε επίσης ότι ενώ ήταν ακόμα δυνατή η λήψη του Εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων των Windows 11, η εκτέλεσή του ήταν μάταιη. Κατά την εκτέλεση αυτού του εργαλείου, θα εμφανιζόταν ένα κρυπτικά κωδικοποιημένο μήνυμα σφάλματος, το οποίο έλεγε: “Για άγνωστο λόγο, αυτό το εργαλείο απέτυχε να εκτελεστεί στον υπολογιστή σας”.

Έτσι, τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση της αδυναμίας λήψης προγραμμάτων εγκατάστασης λειτουργικών συστημάτων Windows στη Ρωσία. Ανατρέποντας την κατάσταση, όσοι κατοικούν στη Ρωσία που θέλουν ή πρέπει να αποκτήσουν ένα ISO των Windows μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας ένα VPN και επιλέγοντας τη θέση VPN τους σε άλλη περιοχή. Εάν επιλέξετε μια «τυχαία» τοποθεσία ως εναλλακτική, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αναφορές για μπλοκαρίσματα λήψης ISO και στο Καζακστάν.


No coupons found.

Οι ρωσικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες που χρησιμοποιούν VPN, αλλά υπόσχεται ότι η χρήση VPN δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο κανέναν χρήστη – όσον αφορά τις κυρώσεις.

Η Microsoft εφάρμοσε μια σειρά από ρωσικές κυρώσεις στις αρχές Μαρτίου. Ανακοίνωσε επίσημα την αναστολή «όλων των νέων πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft στη Ρωσία» εκείνη την περίοδο, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Έχει επίσης αναστείλει τους λογαριασμούς GitHub των προγραμματιστών που εργάζονται σε εταιρείες υπό κυρώσεις και ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις λόγω της μείωσης των ρωσικών λειτουργιών.

No coupons found.

Αν και δεν έχει πει τίποτα συγκεκριμένο για τις λήψεις των Windows, δεν είναι απροσδόκητο ότι η Microsoft έχει αφαιρέσει αυτά τα αρχεία σύμφωνα με τη δήλωση του Μαρτίου – και ίσως δεν πρέπει να περιμένουμε μια πρόσθετη δήλωση. Η Microsoft έχει επίσης δηλώσει προηγουμένως ότι θα συνεχίσει με τις υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις πελατών της Ρωσίας, αλλά αυτό καλύπτει την παροχή ενημερώσεων των Windows σε υπάρχοντες χρήστες περισσότερο από τη διαθεσιμότητα των Windows ISO.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com