Κατά της τηλεργασίας ο Έλον Μασκ

Μοίρασε την γνώση...

Εξοργισμένος με την τηλεργασία που επιλέγουν να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αρκετοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ ο οποίος σε memo που έστειλε σε υπαλλήλους του απαίτησε να γυρίζουν με φυσική παρουσία στην εργασία τους ή «διαφορετικά να κάνετε ότι δουλεύετε κάπου αλλού».

banner

Μέχρι στιγμής η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στις ΗΠΑ περίπου το 30% των εργαζομένων σε θέσεις γραφείου εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι τους σύμφωνα με καθηγητή του Stanford με αρκετές εταιρείες να επιλέγουν πλέον ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας στο οποίο προβλέπεται η φυσική παρουσία δύο-τρεις φορές την εβδομάδα.

Έλον Μασκ: Έξαλλος ο Mr Tesla με την τηλεργασία – Το οργισμένο memo στους εργαζόμενους

Αυτό, όμως, φαίνεται ότι εξοργίζει τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη ο οποίος σε memo με τίτλο «Η εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι πλέον αποδεκτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «όποιος επιθυμεί εργασία εξ αποστάσεως πρέπει να είναι στο γραφείο τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή αλλιώς να αποχωρήσει από την Tesla. Ο χρόνος αυτός είναι μικρότερος από αυτόν που προβλέπεται για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια».

Google news

Αν και ούτε ο Μασκ ούτε και η Tesla έχουν επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο κείμενο εστάλη, ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος σε απάντηση που έκανε σε χρήστη του Twitter που ζητούσε «διευκρινίσεις για όσους πιστεύουν ότι η επιστροφή στην εργασία είναι μια απαρχαιωμένη πρακτική» έγραψε ότι «θα πρέπει να προσποιηθούν ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Govee Many GEOs Blackshark WW

Στο ίδιο κείμενο προς τους εργαζόμενους ο Μασκ λέει ότι «θα εξετάζω και θα εγκρίνω» όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εργαζόμενοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την ελάχιστη αυτή απαίτηση.

Αν και στις ΗΠΑ υπάρχουν εταιρείες που καθιερώνουν την εργασία από το σπίτι σε μόνιμη βάση, κολοσσοί όπως η Alphabet της Google υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει διάδραση με φυσική παρουσία ανάμεσα στους εργαζόμενους.


Όπως παρατηρεί ο Guardian το κείμενο του Μασκ έρχεται σε μια περίοδο που σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο να απευθύνεται στους εργαζομένους του Twitter γράφοντας «όπου νιώθετε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί είναι εκεί που θα εργάζεστε και αυτό περιλαμβάνει πλήρη εργασία από το σπίτι για πάντα».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram