Κάτω από $1 έπεσε άλλο ένα αλγοριθμικό stablecoin

Μοίρασε την γνώση...

Ένα αμφιλεγόμενο stablecoin που δημιουργήθηκε λίγο πριν από την κατάρρευση ενός παρόμοιου ονόματι terraUSD αγωνίζεται να διατηρήσει τη σύνδεσή του με το ένα δολάριο. σημειώνει το CNBC.

Το USDD, ένα “αλγοριθμικό” stablecoin που προορίζεται να έχει πάντα αξία ύψους 1 δολαρίου, υποχώρησε στα 93 cents την Κυριακή. Ο δημιουργός του νομίσματος έχει συγκεντρώσει ένα απόθεμα από Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων για να παρέχει ένα “μαξιλαράκι” ασφαλείας σε περίπτωση που οι επενδυτές φύγουν μαζικά.


Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε φόβους ότι το USDD μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με το terraUSD ή UST, το λεγόμενο stablecoin που καταστράφηκε και αποτελούσε μέρος ενός πειράματος ονόματι Terra. Η κατάρρευση του UST πυροδότησε ένα ευρύτερο sell – off στα κρυπτονομίσματα, το οποίο επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από την αυξανόμενη κρίση ρευστότητας στην αγορά.

Οι 11 δισεκατομμυριούχοι που κέρδισαν από το ισχυρό ράλι του bitcoin

Ο Dustin Teander, αναλυτής στην εταιρεία Messari, δήλωσε ότι η πτώση του USDD οφείλεται στη μεταβλητότητα της αγοράς κρυπτονομισμάτων.


“Όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από κεφάλαια κατά τη διάρκεια ασταθών περιόδων, πρέπει να εγκαταλείψουν γρήγορα ορισμένες θέσεις”, δήλωσε.

“Με σημαντικές εξόδους από το USDD, καθώς και κερδοσκοπικές πωλήσεις, το αποτέλεσμα είναι η απόκλιση από τη σύνδεση έναντι ενός δολαρίου βραχυπρόθεσμα”, σημείωσε.

Όμως, παρά τις ανησυχίες για μια επανάληψη της ιστορίας της Terra, οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί, καθώς το USDD είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος και έχει μικρή αποδοχή από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι το USDD;

Το USDD δημιουργήθηκε στις αρχές Μαΐου, λίγες ημέρες πριν το UST αρχίσει να υποχωρεί κάτω από το 1 δολάριο.

Αντί να “κάθεται” σε σωρούς μετρητών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, το USDD τρέχει έναν πολύπλοκο αλγόριθμο – σε συνδυασμό με ένα σχετικό token ονόματι tron – για να διατηρήσει τη σύνδεση ένα προς ένα με το δολάριο.

Αν αυτό ακούγεται οικείο, είναι επειδή το UST της Terra λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο.

Μια άλλη ομοιότητα που μοιράζεται το USDD με το UST είναι ότι έχει συσσωρεύσει μια σημαντική δεξαμενή άλλων ψηφιακών tokens για να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής του σε περίπτωση που οι επενδυτές αποσυρθούν μαζικά. Η Terra αγόρασε κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να κρατήσει “ζωντανό” το stablecoin της, μια κίνηση που τελικά αποδείχθηκε μάταιη.

Η χρήση κρυπτονομισμάτων από το USDD ως αποθεματικό το εκθέτει σε “παρόμοιους κινδύνους με το UST”, δήλωσε ο Monsur Hussain, ανώτερος διευθυντής χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Fitch Ratings.

Το USDD προσφέρει επίσης στους επενδυτές ασυνήθιστα υψηλά επιτόκια – έως και 39% – για τις καταθέσεις τους σε USDD. Η Anchor, μια πλατφόρμα κρυπτοδανεισμού, διαφήμιζε ομοίως αποδόσεις που έφταναν το 20% στις καταθέσεις UST, ένα ποσοστό που πολλοί επενδυτές λένε τώρα ότι δεν είναι βιώσιμο.

Το νόμισμα δημιουργήθηκε από τον Justin Sun, τον επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων που βρίσκεται πίσω από το Tron, ένα blockchain που προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Ethereum. Όπως και ο Do Kwon, ο ιδρυτής της Terra, ο Sun έχει χρησιμοποιήσει συχνά το Twitter για να προωθήσει τα πρότζεκτ του.

Ο κινεζικής καταγωγής επιχειρηματίας έχει εμπλακεί σε πολλές διαμάχες στο παρελθόν. Το 2019, πλήρωσε 4,6 εκατ. δολάρια για να γευματίσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, για να το ακυρώσει στη συνέχεια. Το γεύμα πραγματοποιήθηκε τελικά το 2020.

Το Tron DAO Reserve, ένα ταμείο που δημιουργήθηκε από τον Sun, ανέφερε ότι ένας ορισμένος βαθμός μεταβλητότητας στην τιμή του USDD ήταν αναμενόμενος δεδομένης της “αποκεντρωμένης” φύσης του.

“Ορισμένο ποσοστό αστάθειας είναι αναπόφευκτο”, ανέφερε ο οργανισμός στο Twitter. “Επί του παρόντος, το ποσοστό μεταβλητότητας της αγοράς είναι εντός του +- 3%, ένα αποδεκτό εύρος. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά και θα ενεργούμε αναλόγως”.

Όχι ένα ακόμα Terra

Με μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, είναι σαφές ότι υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ USDD και UST.

Αρχικά, το USDD δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση την κλίμακα της Terra, της οποίας τα tokens UST και luna έφτασαν σε συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση τα 60 δισ. δολάρια στο αποκορύφωμά τους. Επομένως, θα ήταν απίθανο να έχει τον ίδιο αντίκτυπο αν κατέρρεε, σύμφωνα με τους αναλυτές.

“Το USDD δεν έχει το βάρος για να προκαλέσει τον ίδιο αντίκτυπο με το UST”, δήλωσε ο Teander, προσθέτοντας ότι η χρήση του USDD δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο ήταν το UST πριν από την κατάρρευσή του.

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία blockchain, περίπου 10.000 λογαριασμοί κατέχουν το token στο δίκτυο Tron, ενώ μόλις πάνω από 100 λογαριασμοί το κατέχουν στο Ethereum.

Αν το USDD κατέρρεε, “δεν θα προκαλούσε τον ίδιο αντίκτυπο, όπως όταν κατέρρευσαν τα UST/LUNA”, δήλωσε και ο Hussain.

Και σε αντίθεση με το UST, το οποίο ήταν μόνο εν μέρει εξασφαλισμένο με κρυπτονομίσματα, το USDD στοχεύει να είναι υπερκαλυμμένο, πράγμα που σημαίνει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία υπερβαίνουν πάντα τον αριθμό των tokens σε κυκλοφορία.

Το Tron DAO Reserve ανέφερε ότι το αποθεματικό του περιέχει περισσότερα από 1,9 δισ. δολάρια σε Bitcoin και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των stablecoins USDC και tether. Το USDD έχει απόθεμα περίπου 700 εκατ. δολαρίων. Αυτό μειώνει την πιθανότητα μιας κατάρρευσης τύπου Terra, σύμφωνα με τον Teander.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com