Microsoft: Απάτες με ψεύτικους τεχνικούς

Μοίρασε την γνώση...

Αγνωστοι δράστες καλούν σε κινητά, σταθερά ή εταιρικά τηλέφωνα τα υποψήφια θύματά τους και παρουσιάζονται ως μηχανικοί της Microsoft. Υποστηρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων του υπολογιστή, τα οποία έχουν εντοπίσει από επόπτευση του Διαδικτύου. Οποιος εναρμονιστεί με τις οδηγίες τους και εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το λογισμικό που προτείνουν, μπορεί σε λίγα λεπτά να χάσει χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Παραπλανώντας τα θύματά τους, οι υποτιθέμενοι τεχνικοί αποκτούν δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή του στόχου τους, ενεργοποιούν λογισμικό που μπορεί να αποσπάσει ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και τραπεζικούς κωδικούς, ή οδηγούν τα θύματά τους σε παραπλανητικές ιστοσελίδες από τις οποίες μπορούν πάλι να αλιεύσουν αυτούς τους κωδικούς. Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει και στο παρελθόν σε Ελλάδα και Κύπρο, και οι αριθμοί που συνήθως συνδέονται με αυτή την απάτη ξεκινούν από 0044, 0046, 0049, 00340, +442. +412, +462.

Πέρυσι, θύμα αυτής της απάτης έπεσε 64χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος έχασε 29.000 ευρώ. Είχε δεχτεί κλήση στο σταθερό του σπιτιού του από αριθμό του εξωτερικού και συνομίλησε με μια γυναίκα στα αγγλικά, που συστήθηκε ως υπάλληλος της Microsoft. Προειδοποιητική ανακοίνωση είχε βγάλει και η Microsoft: «Δεν θα επικοινωνήσει ποτέ μαζί σας για να σας παράσχει υποστήριξη για τον υπολογιστή ή τεχνική υποστήριξη χωρίς να τη ζητήσετε. Αν λάβετε τηλεφωνική κλήση που υποτίθεται ότι είναι από τη Microsoft ή αν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στον υπολογιστή σας με ένα πλαστό προειδοποιητικό μήνυμα και έναν αριθμό τηλεφώνου που θα πρέπει να καλέσετε για να επιλύσετε το δήθεν πρόβλημα, συνιστούμε να μην κάνετε κλικ σε καμία σύνδεση».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com