Samsung: Κατηγορίες ότι πειράζει και τις τηλεοράσεις τώρα ώστε να φαίνονται καλύτερες στα benchmark!

Μοίρασε την γνώση...

Η Samsung έχει κατηγορηθεί για χειραγώγηση συγκριτικής αξιολόγησης από δύο δοκιμαστές τηλεοράσεων. Η τεχνολογική megacorp βρέθηκε σε καυτό νερό όσον αφορά τη συγκριτική αξιολόγηση, και όχι για πρώτη φορά, αφού ορισμένες από τις τηλεοράσεις της έχουν δει ότι αλλάζουν τη φωτεινότητα όταν πληρούνται ορισμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον YouTuber HDTVTest στο Samsung S95B QD OLED και από τον ιστότοπο FlatpanelsHD στο QN95B QLED, αυτές οι δύο τηλεοράσεις 4K HDR λειτουργούν διαφορετικά υπό ορισμένες συνθήκες δοκιμής σε σύγκριση με τον τρόπο που λειτουργούν σε καθημερινή χρήση.


Η HDTV το εξηγεί καλά σε σχέση με το S95B: σχετίζεται με την ακριβή αντιστοίχιση της φωτεινότητας, του EOTF (Λειτουργία Ηλεκτρο-Οπτικής Μεταφοράς) και του χρώματος όταν χρησιμοποιούνται ορισμένα μεγέθη δοκιμαστικών παραθύρων (5%, 10%, 20%) που χρησιμοποιούνται συχνότερα για συγκριτική αξιολόγηση και πιστοποίηση. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε μη τυπικά μεγέθη παραθύρων για δοκιμή ή όταν χρησιμοποιείτε την οθόνη για κανονική καθημερινή προβολή, δεν προσφέρει τόσο ακριβή εικόνα όσο φαίνεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερβολικά φωτεινή εικόνα.

Εντωμεταξύ, αυτές δεν είναι φθηνές τηλεοράσεις. Αυτά τα μοντέλα κυμαίνονται από $2.000−$6.000.


Το FlatpanelsHD παρουσίασε παρόμοια συμπεριφορά στο QN95B και επικοινώνησε με τη Samsung Κορέας για σχολιασμό.

«Η Samsung παραμένει προσηλωμένη στην αδιάκοπη καινοτομία για να παρέχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας στους καταναλωτές μας», αναφέρει. “Για να παρέχει μια πιο δυναμική εμπειρία θέασης στους καταναλωτές, η Samsung θα παρέχει μια ενημέρωση λογισμικού που θα διασφαλίζει σταθερή φωτεινότητα των περιεχομένων HDR σε ένα ευρύτερο φάσμα μεγεθών παραθύρων πέρα ​​από τα βιομηχανικά πρότυπα.”

No coupons found.

Η Samsung αντιμετωπίζει αυτό που θεωρεί ως επιβεβαιωμένο πρόβλημα με περιεχόμενο HDR σε διάφορα μεγέθη παραθύρων στις επηρεαζόμενες οθόνες, αν και δεν είναι σαφές εάν το ζητούμενο ζήτημα υπάρχει σε άλλες οθόνες.

Το Register βρήκε τη Samsung σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών και πήρε την εξής απάντηση “η Samsung Electronics δεν χρησιμοποιεί κανέναν αλγόριθμο με σκοπό την απόδοση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων δοκιμών.”

Ισχυρίζεται επίσης ότι οι δικές της δοκιμές «δείχνουν ότι το περιεχόμενο HDR εμφανίζεται με ακρίβεια σε διάφορα μεγέθη παραθύρων, και όχι μόνο στο 10 τοις εκατό».

No coupons found.

Επομένως, η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να είναι έξω για αυτό, αλλά φαίνεται ότι αυτές οι τηλεοράσεις συμπεριφέρονται παράξενα ενώ δεν θα έπρεπε, και ακόμη και η Samsung το έχει παραδεχτεί. Λέει ότι έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για το S95B για να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του, αλλά το QN95B μπορεί να εξακολουθεί να περιμένει μια ενημέρωση κώδικα.

Το ιστορικό της Samsung απέχει πολύ από το να είναι άψογο όσον αφορά αυτά τα θέματα. Κάποτε διευθέτησε μια υπόθεση σχετικά με την επιτάχυνση των εφαρμογών συγκριτικής αξιολόγησης στο τηλέφωνό της Galaxy S4 και καταγγέλθηκαν παρόμοιες υποθέσεις εναντίον της για το Galaxy Note 3. Πιο πρόσφατα, το λογισμικό συγκριτικής αξιολόγησης Geekbench αφαίρεσε την υποστήριξη για πολλά σύγχρονα τηλέφωνα Galaxy, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου S22, για υποτιθέμενη χειραγώγηση.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com