smartphone: Κίνδυνος έκρηξης στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι!

Μοίρασε την γνώση...

Καταστροφικές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από την πολύωρη έκθεση ενός κινητού τηλεφώνου στις καυτές ακτίνες του ηλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε μια ατελείωτη δοκιμασία υποβάλλεται ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για το κινητό μας τηλέφωνο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει στην πολύωρη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ένας χώρος που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βράζει είναι η καμπίνα του αυτοκινήτου. Όπως έχει αποδειχθεί από έναν μεγάλο όγκο ερευνών, μισή ώρα έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετή για να αναπτυχθεί σε ένα αυτοκίνητο θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου. Πρόκειται για μια διόλου ευχάριστη θερμοκρασία που ειδικά στη χώρα μας, το καλοκαίρι, μπορεί να αγγίξει ακόμα τους 70 βαθμούς.

Όπως, λοιπόν, είναι κατανοητό, ένα smartphone μπορεί να βιώσει μαρτυρικές στιγμές, εφόσον το αφήσουμε μέσα σε ένα αυτοκίνητο (ειδικά πάνω στο παρμπρίζ) που σφυροκοπείται από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, με το μεγαλύτερο «θύμα» να είναι η μπαταρία του.

κινητό αυτοκίνητο φωτιά καλοκαίριΑρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία της μπαταρίας έχουν κάποια αντοχή στη θερμοκρασία: Το λειτουργικό της συσκευής μας ελέγχει τη θερμοκρασία της μπαταρίας και σε περίπτωση υπερθέρμανσης λόγω πολύωρης χρήσης ή φόρτισης μπορεί να απενεργοποιήσει το κινητό μας για λόγους ασφαλείας.

Το smartphone θα «κλείσει» και εφόσον αυτό εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο. Παρ’ όλα αυτά, στην προκειμένη περίπτωση η θερμοκρασία της μπαταρίας θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, κάτι που θα προκαλέσει διαστολή των στοιχείων της (η μπαταρία θα φουσκώσει).

Το εν λόγω «φούσκωμα» συνιστά μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, δεδομένου ότι η μπαταρία μπορεί να πιάσει φωτιά και να καταστρέψει το κινητό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η ανάφλεξη ενδέχεται να προκαλέσει μικρή έκρηξη, με καταστροφικές συνέπειες για το αυτοκίνητό μας.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στην υπερθέρμανση του κινητού μπορεί να συμβάλλει και η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου στο όχημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε αυτή γίνεται ενσύρματα, είτε ασύρματα στις ειδικά σχεδιασμένες επιφάνειες πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων.

κινητό αυτοκίνητο φωτιά καλοκαίρι

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε το smartphone αλλά και το αυτοκίνητό μας

– Πριν αποβιβαστούμε από το όχημα ελέγχουμε αν έχουμε ξεχάσει το κινητό μας μέσα στο όχημα
– Όσο οδηγούμε αποφεύγουμε την τοποθέτηση του κινητού μας τηλεφώνου πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου
– Τοποθετούμε το κινητό τηλέφωνο σε μέρη που ψύχονται από το σύστημα κλιματισμού ή δεν εκτίθενται άμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία
– Απενεργοποιούμε τα μη απαραίτητα προγράμματα που πολλές φορές επιβαρύνουν το smartphone
– Αν το smartphone ζεσταθεί και παύσει να λειτουργεί, το αφήνουμε να «κρυώσει» και μετά το ενεργοποιούμε ξανά
– Χρησιμοποιούμε τα original καλώδια του κινητού μας και όχι προϊόντα «ανώνυμων» κατασκευαστών

Φυσικά, οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για άλλες συσκευές όπως είναι τα tablet, αλλά και οι διάφορες κάμερες στο παρμπρίζ (dashcams). Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως ένα κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά στο ταμπλό αυτοκινήτου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com