“Βάλε μου ένα κιλό κάρτες γραφικών……!”

Μοίρασε την γνώση...

Η κατάσταση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων δεν είναι καλή.

Για την ακρίβεια είναι τραγική καθώς τα πράγματα από την αρχή του χρόνου, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με όλα τα κρυπτονομίσματα να έχουν κάνει «βουτιές» άνευ προηγουμένου, πολλοί επενδυτές έχουν δει περιουσίες να εξανεμίζονται ενώ οι πιο… hardcore, όσοι τόλμησαν δηλαδή να επενδύσουν σε εξοπλισμό εξόρυξης, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, έχουν βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Κάπως έτσι λοιπόν, οι λεγόμενοι «cryptominers» ή κρυπτωρύχοι έχουν βρεθεί να ξεπουλάνε τις φθηνές κάρτες γραφικών τους μέσω livestreams.


No coupons found.

Ο λόγος πίσω από αυτή την κίνηση που γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη, είναι πως ακόμα και τα δυνατότερα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, έχουν γίνει πλέον ασύμφορα όσον αφορά στην εξόρυξή τους. Αν αποφασίσει δηλαδή κάποιος να ξεκινήσει το «mining», τότε τα έξοδά του (κατανάλωση ενέργειας, απόσβεση εξοπλισμού) θα είναι περισσότερα απ’ ό,τι η αξία των κρυπτονομισμάτων που θα έχει εξορύξει. Στην περίπτωση του Ethereum μάλιστα, ένας επιπλέον παράγοντας είναι και η μετάβαση από την απόδειξη εργασίας στην απόδειξη κυριότητας με στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας -κάτι που όμως θα καταστήσει την εξόρυξή του με χρήση gaming καρτών γραφικών απλησίαστη.

Όπως αναφέρεται, σε κινεζικά online marketplaces μπορεί κανείς να βρει κάρτες RTX 3080 σε τιμές λίγο κάτω από τα €500, όταν παρόμοιες υλοποιήσεις ξεκινούν σχεδόν από τα €900! Για τους πιο ψαγμένους, σε ορισμένα livestreams γίνονται κανονικές δημοπρασίες με τις αρχικές τιμές των καρτών να είναι ακόμα πιο χαμηλές (οι RTX 3060 Ti για παράδειγμα ξεκινούν από τα €285). Παρόμοια φαινόμενα αρχίζουν και παρατηρούνται σε αντίστοιχες πλατφόρμες στη δύση, όπως φερ’ ειπείν το eBay και το Marketplace του Facebook, μια εξέλιξη που δείχνει ότι ενδεχομένως η «χρυσή» εποχή των κρυπτονομισμάτων να έφτασε στο τέλος της.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com