Amazon: Εύκολη και χωρίς κόλπα η ακύρωση μιας Prime συνδρομής στην Ευρώπη

Μοίρασε την γνώση...

Η Amazon συμφώνησε να απλοποιήσει τη διαδικασία που απαιτείται από έναν χρήστη για να ακυρώσει τη συνδρομητική υπηρεσία Prime.

banner

Αυτή αφορά όλους τους ιστότοπούς που διατηρεί η Amazon στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε αναφερόμαστε στη desktop έκδοση είτε στις εφαρμογές που κυκλοφορεί η εταιρεία για smartphones. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς καταγγελιών από περιφερειακές ομάδες προστασίας των καταναλωτών. Οι συντονισμένες καταγγελίες σχετικά με τη συγκεχυμένη και περίπλοκη διαδικασία ακύρωσης μιας Amazon Prime συνδρομής ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2021 – οπότε χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένας χρόνος για να συμφωνήσει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ακύρωσης ενός λογαριασμού.

Διαφήμιση

Μετά τη δέσμευση με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, η Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι η Amazon άρχισε να κάνει κάποιες αναθεωρήσεις στη web έκδοση του Prime – όπως να γίνει πιο σαφής η επισήμανση του κουμπιού ακύρωσης αλλά και να γίνει μικρότερο το επεξηγηματικό κείμενο. Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Amazon συμφωνεί να απλοποιήσει περαιτέρω την εμπειρία με περαιτέρω μείωση του κειμένου, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή των καταναλωτών από τις προειδοποιήσεις και να μην αποτρέπονται από την ακύρωση της συνδρομής τους.

Google news

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ διεξήγαγε διάλογο με την Amazon στο πλαίσιο της συντονισμένης διαδικασίας υποβολής καταγγελιών στην οποία συμμετέχουν διάφορες εθνικές υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών.

Goboo [CPS] Many GEOs Geekmaxi Many GEOs

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν πλέον να διαγραφούν από το Amazon Prime με δύο μόνο κλικ, – χρησιμοποιώντας αυτό που περιγράφει ως “ένα εμφανές και ξεκάθαρο “κουμπί ακύρωσης””. Προσθέτει ακόμα ότι η νέα διαδικασία είναι πλέον σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές, και σε συνεργασία με τα αρμόδια μέρη κάθε χώρας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εφαρμογή του μέτρου για να διασφαλίσει ότι η δέσμευση της Amazon για συμμόρφωση δεν θα συναντήσει άλλες «δυσκολίες».

Η διαδικασία ακύρωσης με δύο κλικ είναι σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος συγκριτικά με μια πολυεπίπεδη διαδικασία γεμάτη δυσκολίες την οποία η Amazon έχει αναπτύξει σε πολλές χώρες, μια μεθοδολογία που αποκαλείται πολλές φορές «dark pattern”.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram