Ανοίγει ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση: Ποια χώρα δίνει επιδότηση 3.500 ευρώ

Μοίρασε την γνώση...

Μεγάλη διευκόλυνση σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ηλεκτρικό προσφέρει η Ιταλία, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του κόστους.

Σημαντικά κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης προσφέρει η Ιταλία στους ιδιοκτήτες οχημάτων της χώρας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να συμμορφωθεί με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2.

Διαφήμιση

Πέρα από την παροχή επιδότησης για την απόκτηση ενός 100% ηλεκτρικού μοντέλου, η εκτεταμένη δέσμη κινήτρων της ιταλικής κυβέρνησης περιλαμβάνει και κίνητρα για την μετατροπή των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτροκίνητα (retrofit).

Google news

Ειδικότερα, όσοι δεν μπορούν να «αντέξουν» το οικονομικό βάρος της αγοράς ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, απλά μπορούν να αντικαταστήσουν το θερμικό μοτέρ του υπάρχοντος αυτοκινήτου τους με ηλεκτρικό, με την ιταλική κυβέρνηση να καλύπτει μέρος των εξόδων.

AliExpress WW ZTE Many GEOs

αντικατασταση κινητηρα με ηλεκτρικό

Όπως αναφέρεται στο ρυθμιστικό κείμενο που συνέταξε το Υπουργείο Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας, από κοινού με το υπ. Οικονομικής Ανάπτυξης, το ποσό της επιδότησης θα αντιστοιχεί στο 60% της δαπάνης για τη μετατροπή του αυτοκινήτου σε ηλεκτρικού, με ανώτατο ποσό τις 3.500 ευρώ.

Πέρα από το ανωτέρω ποσό, η ιταλική κυβέρνηση καλύπτει και το 60% των εξόδων που σχετίζονται με την επαναταξινόμηση των αυτοκινήτων και κάποια άλλα τέλη και χρεώσεις.


Τα αυτοκίνητα που επιδοτούνται

Η κρατική επιδότηση χορηγείται για τις περισσότερες κατηγορίες οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ΙΧ, των οχημάτων με πάνω από 8 καθίσματα, αλλά και τα βαν για τη μεταφορά αγαθών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για την επιδότηση μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας (στα πρότυπα του ελληνικού «Κινούμαι Ηλεκτρικά») που θα βγει στον αέρα συν τω χρόνω, με τον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης να ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 10 Νοεμβρίου του 2021, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης είναι η 31 Δεκεμβρίου του 2022.

αντικατασταση κινητηρα με ηλεκτρικό


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram