Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας: Τι προκρίνει η ΡΑΕ

Μοίρασε την γνώση...

Αυξημένο στόχο μείωσης των απωλειών του Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξετάζει να εισάγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην «ατζέντα» του ΔΕΔΔΗΕ, από το 5% στο 10% με την υποσημείωση πως αν δεν πετύχει στον στόχο, ο Διαχειριστής θα καλείται να πληρώνει τις απώλειες.

banner

Το «κλειδί» στην υπόθεση μείωσης των απωλειών του δικτύου αναμένεται να αποτελέσουν οι έξυπνοι μετρητές, για τους οποίους πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών παροχής ολοκληρωμένων λύσεων για την ενεργειακή αγορά παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, όπως αποτυπώνονται στην παρουσίαση που έκανε ο Πρόεδρος της Αρχής, Αθανάσιος Δαγούμας σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η ενσωμάτωση των έξυπνων μετρητών συνδέεται στενά με την σωρευτική μείωση των ρευματοκλοπών.

Σε πίνακα που περιλαμβάνεται στην παρουσίαση του Προέδρου, φαίνεται πως η ενσωμάτωση των έξυπνων μετρητών (σωρευτικά) και η σωρευτική μείωση ρευματοκλοπών κινούνται παράλληλα τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2031, περιορίζοντας σημαντικά τις συνολικές απώλειες του συστήματος διανομής, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα.

Google news


Ο πρόεδρος της ΡΑΕ προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων στον ΔΕΔΔΗΕ, για πλημμελή εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται σύντομα από την Αρχή. Επισήμανε πως οι κυρώσεις θα έχουν τη μορφή είτε χρηματικού προστίμου, είτε απομείωσης του εσόδου του Διαχειριστή, καθώς γνώμονας της ΡΑΕ είναι οι αποφάσεις της να έχουν όφελος για τον καταναλωτή.

Atlas VPN Goboo [CPS] Many GEOs

Επισήμανε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αποζημίωσης των καταναλωτών σε περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω έκτακτων συνθηκών (π.χ. ακραίων καιρικών φαινομένων). Σημείωσε πως έχει ήδη σταλεί στον ΔΕΔΔΗΕ μία πρώτη εισήγηση, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα σταλεί και δεύτερη εισήγηση, ολοκληρωμένη.

Τόνισε πως μελετώντας τι κάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Διαχειριστές, προκύπτει ότι υπάρχουν διάφορα μοντέλα αποζημίωσης. Υπογράμμισε ωστόσο πως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρώτη εισήγηση που έχει λάβει. «Αν δεν θέλουν να συνεργαστούν, θα τους το επιβάλουμε», κατέληξε.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram