Εκβιάζουν εστιατόρια μέσω.. Google

Μοίρασε την γνώση...

Αρνητικές κριτικές σε σελίδες εστιατορίων στο Google αφήνουν εγκληματίες, απαιτώντας λύτρα με τη μορφή δωροεπιταγών προκειμένου να αφαιρέσουν τα πλασματικά παράπονά τους από τη δημοφιλή πλατφόρμα. Εστιάτορες από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι και τη Νέα Υόρκη, πολλοί από αυτούς τιμηθέντες με αστέρια Μισελέν, ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκαν καταιγισμό αρνητικών κριτικών σε εφαρμογές της Google.

Coupons from Banggood

Οι «μονάστερες» κριτικές δεν συνοδεύονταν από περιγραφές ή φωτογραφίες, ενώ τα πρόσωπα που εμφανίζονται δυσαρεστημένα ενημέρωσαν την Google ότι ουδέποτε επισκέφθηκαν τα εστιατόρια ούτε δημοσίευσαν κριτικές για αυτά. Λίγες ώρες μετά τις κριτικές, πολλοί εστιάτορες έλαβαν μηνύματα από άτομο που ανέλαβε την ευθύνη για τις κακές κριτικές και απαίτησε δωροεπιταγή αξίας 75 δολαρίων για το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google, προκειμένου να αφαιρέσει τις αρνητικές βαθμολογίες. Εάν τα λύτρα δεν καταβάλλονταν, ο άγνωστος απείλησε με νέες αρνητικές κριτικές.

Διαφήμιση

Το μήνυμα έγραφε: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για τις πράξεις μας και δεν θα θέλαμε να βλάψουμε την επιχείρησή σας, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή», ενώ συνέχιζε αναφέροντας ότι ο «εκβιαστής» βρίσκεται στην Ινδία, όπου το ποσό αυτό μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην μιας οικογένειας για πολλές εβδομάδες. Εκπρόσωπος της εφαρμογής Google Maps ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τις καταγγελίες και έχει ήδη αρχίσει να αφαιρεί πλασματικές κριτικές.

Google news

Τα περιθώρια ελιγμών του κολοσσού των αναζητήσεων είναι, όμως, περιορισμένα, καθώς οι κανόνες θέλουν τις κριτικές εστιατορίων να δημοσιεύονται χωρίς περικοπές εφόσον δεν περιέχουν απρέπειες, ενώ κάθε «κόψιμο» είναι ικανό να οδηγήσει σε παράπονα για παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης στις ΗΠΑ ελευθερίας της έκφρασης. Η εταιρεία καλεί, λοιπόν, τους χρήστες σε εγκράτεια και συνιστά την όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση των παραπόνων τους, προκειμένου να ενημερώσουν άλλους επισκέπτες για ελλείψεις.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ, αυτού του είδους ο εκβιασμός ανήκει στην κατηγορία του κυβερνοεγκλήματος. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις εστίασης είναι να καταγγείλουν τον εκβιασμό στις Αρχές και να ενημερώσουν διαδικτυακά τους πελάτες τους για τις ψευδείς κριτικές. Η πληθώρα αρνητικών κριτικών μπορεί να βλάψει μια επιχείρηση, ιδίως αν αυτή είδε τα κέρδη της να καταρρέουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενας χαμηλότερος μέσος όρος στην Google και στους χάρτες της μπορεί να πείσει έναν επίδοξο πελάτη να φάει αλλού.


Οι απατεώνες αξιοποιούν, έτσι, τις κριτικές και τη βαθμολογία ως οπλικά συστήματα, ενώ τα εστιατόρια δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για αυτό. Οι ψεύτικες κριτικές απέδειξαν ότι η φήμη μιας επιχείρησης δεν της ανήκει πλέον και μπορεί να χειραγωγηθεί με παράτυπα ή παράνομα μέσα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.
Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.


Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.
Διαφήμιση
Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com