James Webb: Όλο το σύμπαν σε.. έναν SSD!

Μοίρασε την γνώση...

Με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) να έχει τεθεί σε λειτουργία και να καταγράφει μερικές εντυπωσιακές εικόνες, ίσως αναρωτιέστε πως ακριβώς τις αποθηκεύει.

Geekbuying WW

Παραδόξως, ενσωματώνει έναν σχετικά μικρό SSD χωρητικότητας 68 GB, σύμφωνα με το IEEE Spectrum – αρκετό για να διαχειριστεί εικόνες που καταγράφει το JWST σε μία ημέρα, αλλά όχι πολύ περισσότερο.

Διαφήμιση

Ενώ το μέγεθος μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό για έναν δορυφόρο αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η NASA επέλεξε τη συγκεκριμένη λύση. Αρχικά, το JWST βρίσκεται ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από τη Γη, όπου βομβαρδίζεται από ακτινοβολία και λειτουργεί σε θερμοκρασία μικρότερη από 50 βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν. Έτσι, ο SSD, όπως και όλα τα άλλα μέρη του τηλεσκοπίου, πρέπει να είναι ανθεκτικά στην ακτινοβολία και να επιβιώσουν από μια εξαντλητική διαδικασία πιστοποίησης.

Google news

Αν και σε θέματα επιδόσεων δεν είναι τόσο γρήγορος όσο οι SSD που έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές, μπορεί ωστόσο να γεμίσει σε μόλις 120 λεπτά μέσω του υποσυστήματος εντολών και χειρισμού δεδομένων (ICDH) 48 Mbps του τηλεσκοπίου. Ταυτόχρονα, το JWST μπορεί να μεταδίδει δεδομένα πίσω στη Γη με ταχύτητα 28 Mbps μέσω μιας σύνδεσης 25,9 Ghz Ka-band με το Deep Space Network.

Goboo [CPS] Many GEOs Hekka

Αυτό σημαίνει ότι ενώ συλλέγει πολύ περισσότερα δεδομένα από ό,τι το Hubble (57GB σε σύγκριση με 1-2GB την ημέρα), μπορεί να μεταφέρει όλα αυτά τα δεδομένα πίσω στη Γη σε περίπου 4,5 ώρες. Αυτό γίνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια δύο χρονικών διαστημάτων, διάρκειας 4 ωρών το καθένα, το οποίο επιτρέπει τη μετάδοση 28,6 GB επιστημονικών δεδομένων. Με άλλα λόγια, υπάρχει ανάγκη μόνο για αποθήκευση των εικόνων που έχει καταγράψει σε μία ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να μένουν αποθηκευμένες περαιτέρω στο ίδιο το τηλεσκόπιο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα αφού η NASA εκτιμά ότι τελικά από τα 68GB, μόνο 60GB αποθηκευτικού χώρου θα είναι διαθέσιμα στο τέλος της 10ετούς ζωής του JWST λόγω φθοράς και ακτινοβολίας. Το 3% του SSD χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων μηχανικής και τηλεμετρίας κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν τελικά το Webb θα μπορεί να φτάσει έστω κοντά στη μακροζωία του Hubble – το οποίο εξακολουθεί να είναι λειτουργικό μετά από 32 χρόνια.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram