Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου

Μοίρασε την γνώση...

Στα χαμηλότερα επίπεδα, από τον περασμένο Απρίλιο, διαπραγματεύεται το αργό πετρέλαιο, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα αποκλιμάκωσης των τιμών στα υγρά καύσιμα.

banner

Σημαντικές μειώσεις πρόκειται να δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα στις τιμές των υγρών καυσίμων στη χώρα, καθώς το αργό πετρέλαιο βρέθηκε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2022 κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων/βαρέλι.

Ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, η τιμής της βενζίνης στα πρατήρια έχει υποχωρήσει κάτω από τα 2 ευρώ, γεννώντας την ελπίδα ότι η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που θέλουν τη σταδιακή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομία να βάζει φρένο στο ράλι ανόδου που σημείωσε μέσα στο 2022 η αξία του «μαύρου χρυσού».

Google news

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωση την Τρίτη 12/7 πτώση της τάξης του 7% και βρέθηκε κάτω από τα 100 δολάρια και παρά το γεγονός ότι την αμέσως επόμενη μέρα παρουσίασε μια μικρή αύξηση, παρέμεινε τελικώς στα ίδια επίπεδα.

Wondershare WW Geekmaxi Many GEOs

Σύμφωνα με αναλυτές, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την τιμή του αργού πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια. Ο πρώτος είναι η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και ο δεύτερος οι φόβοι για ένα γενικευμένο lockdown, κάτι που θα προκαλούσε μια πρόσκαιρη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία.

Καθοριστική για την πορεία των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές θα είναι και η επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Σαουδική Αραβία, όπου και αναμένεται να ζητήσει την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του Κόλπου.


Με δεδομένο, ωστόσο, ότι πολλές από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες έχουν ήδη πιάσει το μέγιστο όριο της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου, η απαίτηση του Αμερικανικού Προέδρου ίσως να μην βρει αντίκρισμα.

Τιμές πετρελαίου

Το κρίσιμο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν και πότε η πτώση που παρουσιάζει η αξία του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές θα περάσει και στις αντλίες της χώρα μας.

Οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς ναι μεν οι τιμές των υγρών καυσίμων θα υποχωρήσουν σταδιακά όχι όμως στον βαθμό που θα περίμενε κανείς, καθώς η ισοτιμία δολαρίου-ευρώ δεν είναι τη δεδομένη χρονική περίοδο ευνοϊκή, απορροφώντας ένα μέρος της πτώσης που παρουσιάζει ο μαύρος χρυσός στα διεθνή χρηματιστήρια.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram