Πολεμικά αεροσκάφη F-16: Μπορούν να γίνουν drones;

Μοίρασε την γνώση...

Η αμερικανική Lockheed θέλει αυτόνομα F-16 και προηγμένα drone συνοδείας για το μαχητικό επόμενης γενιάς των ΗΠΑ
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μετατρέψει τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε αυτόνομες εναέριες πλατφόρμες; Η αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin εργάζεται σε μία σειρά προηγμένων αυτόνομων συστημάτων για την αμερικανική ΠΑ, με το μη επανδρωμένο Loyal Wingman να αναμένεται να επιχειρεί ως drone συνοδείας των μαχητικών jet, αναλαμβάνοντας παρόμοιους ρόλους.

banner

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Σχολή Πιλότων Δοκιμής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Air Force Test Pilot School) για να μετατρέψει τα μαχητικά jet F-16 σε αυτόνομα συστήματα, προσαρμόζοντάς τα να λειτουργούν με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Lockheed Martin, η αμερικανική πολεμική αεροπορία θα είναι είναι σε θέση να έχει βοηθητικά drone που θα πετούν δίπλα σε πολεμικά αεροσκάφη μέσα στα επόμενα τρία έτη. Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε αυτόνομα F-16.

Google news

Πολλά Drone…

Govee Many GEOs Cubot WW

Πολλοί αναλυτές λένε πως τα πολυχρηστικά drone που θα πετούν με αεροσκάφη θα αποτελούν πολύ πιο οικονομικές επιλογές από στάσιμα συστήματα, ενώ πολλοί άλλοι αναφέρουν πως αρκετά αναλώσιμα drone σχεδιάζονται για χρήση κατά της Κίνας σε έναν πιθανό πόλεμο με τις ΗΠΑ εντός της δεκαετίας που διανύουμε.

“Μιλάμε για συστήματα drone που θα είναι επιχειρησιακά μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον Ειρηνικό εάν είναι απαραίτητο,” είπε στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας.


Σύμφωνα με την Lockheed, από το 2030 και μετά, τα αυτόνομα μη επανδρωμένα Loyal Wingman θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται και θα είναι επίσης ικανά να γυρνούν στις βάσεις τους μόνα τους μετά από κάθε αποστολή.

Επιπρόσθετα, αυτά τα drone θα είναι ικανά να επιχειρούν από αυτοσχέδιους χώρους και διάσπαρτες βάσεις. Η αμερικανική ΠΑ εργάζεται στο να προσαρμόσει την τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά της. Έχει επίσημα ανακοινώσει πως μέχρι 5 drone θα συνοδεύουν το επανδρωμένο F-35 και το μαχητικό επόμενης γενιάς (NGAD).

Μία εικόνα που μοιράστηκε η Lockheed Martin δείχνει ένα μαχητικό F-35 να πετά με μία ομάδα drone, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα εναντίων εχθρικών πυραύλων και επιθέσεων ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ άλλα χρησιμοποιήθηκαν για την καταστολή εχθρικών αεραμυνών, πετώντας εξοπλισμένα με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτά παρακολουθούν το πεδίο της μάχης και ενημερώνουν τον πιλότο και τον χειριστή.

Ενώ η Lockheed εργάζεται στο να ενώσει το F-35 με την τεχνολογία Joint Area Command and Control, μελετά επίσης τις πιθανότητες για ένα χαμηλού κόστους, αναλώσιμο αεροσκάφος για να αντικαταστήσει τα drone που θα μετρούν μεγάλες απώλειες στην μάχη.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Air Force Test Pilot School για να προσαρμόσει τα πολεμικά F-16 σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και να τα μετατρέψει σε αυτόνομα συστήματα.

Η Boeing Κάνει F-16 Drone Στόχους

Ειδικοί στρατιωτικοί του χώρου της αεροναυπηγικής που εργάζονται στην Boeing Co. θα μετατρέψουν μαχητικά F-16 που έχουν αποσυρθεί σε εξελιγμένα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα drone μέσα από ένα συμβόλαιο αξίας 49,7 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την μετατροπή 15 μαχητικών F-16 σε μη επανδρωμένα, πλήρους κλίμακας drone-στόχους με ονομασία QF-16. Τα QF-16 θα χρησιμοποιούνται ως drone-στόχοι για την δοκιμή οπλικών συστημάτων διαφόρων τύπων.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram