Πόσο χωράει το ρεζερβουάρ; Μήπως το πρατήριο σας «κλέβει»;

Μοίρασε την γνώση...

Η πραγματική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ απέχει από εκείνη που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Πάμε να δούμε τι ισχύει στην πράξη.

Στην περίπτωση που διατηρείται την… καλή συνήθεια να γεμίζετε πλήρως το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα πρατήριο καυσίμου, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε παρατηρήσει ότι η ποσότητα την οποία αναγράφει η αντλία πολλές φορές υπερβαίνει την «εργοστασιακή» χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου του οχήματός σας.


Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα αν η αντλία καυσίμου αναγράφει την πραγματική ποσότητα καυσίμου την οποία προμηθευτήκαμε ή αν «κλέβει» με σκοπό να ζημιώσει την… τσέπη μας προς όφελος του πρατηριούχου.

Για να λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις, θα πρέπει κάθε οδηγός να γνωρίζει ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου του αυτοκινήτου του. Η συγκεκριμένη “δεξαμενή” περιέχει το καύσιμο που δίνει ζωή στον κινητήρα μας. Το μέγεθος του ρεζερβουάρ διαφέρει ανάλογα τον τύπο και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Συνήθως, η χωρητικότητά τους κυμαίνεται μεταξύ 40 και 65 λίτρων.


Gas tank capacity 2

Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν μια δευτερεύουσα δεξαμενή καυσίμου που ονομάζεται ρεζέρβα καυσίμου, η οποία περιέχει περίπου το 15% της χωρητικότητας του κυρίως ρεζερβουάρ. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τύπος ρεζερβουάρ υπάρχει μόνο σε παλαιότερα αυτοκίνητα ή σε μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένες, ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης ή ρωτήστε την επίσημη αντιπροσωπεία για να μάθετε την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του αυτοκίνητου σας. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, η ποσότητα καυσίμου που αναφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνει και την ρεζέρβα καυσίμου.

Gas tank capacity 4

Ως γνωστόν, η τελευταία είναι που ενεργοποιεί την λυχνία καυσίμου που σας ενημερώνει για ανεφοδιασμό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε οδηγώντας να αδειάσετε πλήρως το ρεζερβουάρ, μιας και ο κινητήρας θα σταματήσει να λειτουργεί όταν θα απομένουν περίπου 5 λίτρα καυσίμου.

Από την άλλη, αρκετοί διερωτώνται εάν μπορεί να μπει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ τους. Τεχνικά, και ναι και όχι. Δεν μπορείτε να βάλετε 60 λίτρα σε ένα ρεζερβουάρ 55 λίτρων.

Gas tank capacity 3

Από την άλλη πλευρά, ο σωλήνας/λαιμός ανεφοδιασμού του ρεζερβουάρ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χωρέσει έως 5 λίτρα. Παράλληλα, τα περισσότερα ρεζερβουάρ έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από την ονομαστική που δίνει ο κατασκευαστής, επειδή αφήνουν χώρο για αέρα στην κορυφή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γεμίζετε υπερβολικά το ρεζερβουάρ καυσίμου γιατί δεν θα υπάρχει αυτός ο χώρος. Σε αυτή την περίπτωση, το καύσιμο δεν θα έχει χώρο να διαστέλλεται όταν ζεσταίνεται, δημιουργώντας πίεση στα τοιχώματα του ρεζερβουάρ και ενδεχόμενη ζημιά στον κινητήρα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com