Συνδρομητική τηλεόραση: 10% περισσότεροι λογαριασμοί από σήμερα 1η Ιουλίου!

Μοίρασε την γνώση...

«Καπέλο» 10% θα υποχρεωθούν να πληρώνουν από 1η Ιουλίου όλοι οι πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης εφόσον δε δοθεί έστω και την τελευταία στιγμή νέα παράταση στην αναστολή επιβολής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία ήδη έληξε.

Το υπουργείο Οικονομικών αν και έχει λάβει αίτημα από την Ένωσή Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) από τις 17 Ιουνίου, για παράταση της αναστολής του τέλους μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 και άμεσης εξέτασης της οριστικής κατάργησής του, δεν έχει απαντήσει επισήμως. Το οικονομικό επιτελείο, πάντως, παρόλο που αντιλαμβάνεται την επιχειρηματολογία των παρόχων, διαμηνύει έως τώρα ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα έδινε τη δυνατότητα περαιτέρω αναστολής του τέλους.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Η επανεπιβολή του τέλους δεν αναμένεται να πλήξει ακόμα περισσότερο μόνο τα εκατονταδες χιλιάδες νοικοκυριά που έως τώρα απολαμβάνουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και τις ίδιες τις εταιρίες, οι οποίες υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία αναμένεται να χάσουν συνδρομητές, γεγονός το οποίο μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμα και στα επενδυτικά τους προγράμματα για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Την ίδια στιγμή η απόφαση αυτή ρίχνει σύμφωνα με τις εταιρίες, νερό στο μύλο του αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς αφορά μόνο τους «εγχώριους» παίκτες αφήνοντας απ έξω τις αλλοδαπές συνδρομητικές επιχειρήσεις, όπως η πλατφόρμα Netflix, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ελληνικό κοινό ανταγωνιζόμενες ευθέως τις ημεδαπές αντίστοιχες επιχειρήσεις και εισπράττουν τις συνδρομές τους χωρίς την επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τηλεόραση (pixabay)
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τέλος ήταν ένα από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διάταξη είχε επιβληθεί τέλος επί του μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης ανεστάλη αρχικά το 2020 ως μέτρο ανακούφισης από την πανδημία για την περίοδο από 1/10/2020 έως και 30/9/2021, ενώ έπειτα η εν λόγω αναστολή παρατάθηκε έως και τις 30/06/2022, με σκοπό τη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των λογαριασμών των τελικών καταναλωτών.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες, στις οποίες προβλέπεται ειδικός φόρος στους συνδρομητές τηλεόρασης και όπως σημειώνει και η ΕΕΚΤ στην επιστολή της, η συνολικά πολύ υψηλή έμμεση φορολογία που έχει προδιαγραφεί στην Ελλάδα (ως συνδυασμός του τέλους και του υψηλού ΦΠΑ) θα επιβαρύνει το τελικό ύψος του λογαριασμού και θα αποτελεί σημαντικό αντικίνητρο για την απόκτηση σχετικών υπηρεσιών.

Στην πράξη απειλεί σχεδόν να ακυρώσει σημαντικά τις θετικές επιδράσεις από τη μείωση των τιμών των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ενώ θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επενδύσεις των παρόχων για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη χώρα.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο ανησυχητικών πληθωριστικών πιέσεων, με το γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 10,2% το τελευταίο 12μηνο και με δυσοίωνες προοπτικές ως προς το καθημερινό κόστος ζωής (ενέργεια, τρόφιμα κλπ) για το επόμενο χρονικό διάστημα εν μέσω της δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας.

Για τους λόγους αυτούς η ΕΕΚΤ κρίνει πως «η επικείμενη επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης θα επιβαρύνει αναιτιολόγητα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που διατηρούν συνδρομές σε πακέτα δορυφορικής και διαδικτυακής τηλεόρασης, τα οποία ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με σημαντικές αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες».

Παράλληλα η Ενωση τονίζει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης καλούνται να αποδώσουν το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης στο Ελληνικό Δημόσιο ενώ αλλοδαπές συνδρομητικές επιχειρήσεις, οι οποίες, αν και εδρεύουν σε χώρες του εξωτερικού, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ελληνικό κοινό και συνεπώς ανταγωνίζονται ευθέως τις ημεδαπές αντίστοιχες επιχειρήσεις, εισπράττουν τις συνδρομές τους χωρίς την επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης. «Κατά αυτόν τρόπο δημιουργείται ένα άνισο περιβάλλον, όπου παραβιάζονται οι βασικές αρχές ανταγωνισμού με το βάρος του τέλους να επιβάλλεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Η ΕΕΚΤ επισημαίνει επιπροσθέτως ότι το Ελληνικό Δημόσιο, οφείλει με βάση τις βασικές αρχές του ανταγωνισμού, να αναστείλει το οιοδήποτε βάρος επιβάλλεται μονομερώς στις ελληνικές επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης και δεν επιβάλλεται σε άλλες επιχειρήσεις που προσφέρουν την ίδια υπηρεσία, όπως οι αλλοδαπές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, τουλάχιστον έως ότου αντιμετωπίσει ενιαίως και στο σύνολό τους τις επιχειρήσεις που παρέχουν την ίδια υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες και τα μέσα που προσφέρει η αγορά.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης καλούνται να αποδώσουν το «τέλος» συνδρομητικής τηλεόρασης στο Ελληνικό Δημόσιο ανεξάρτητα από την είσπραξη ή μη του μηνιαίου λογαριασμού από το συνδρομητή.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com