Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτό θα ισχύει πια για τους επόμενους 12 μήνες στους λογαριασμούς μας ανά εταιρεία

Μοίρασε την γνώση...

Σε καθεστώς κρατικής ρύθμισης μπαίνει από σήμερα και για ακόμη 364 ημέρες η λιανική αγορά ρεύματος με τα μέτρα που ενεργοποιεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας να περιορίσει το κύμα ανατιμήσεων της κιλοβατώρας.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικιακοί καταναλωτές, ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και επιχειρήσεις κάθε 20 του μηνός θα πρέπει να αναζητούν τους τιμοκαταλόγους ρεύματος που ανακοινώνουν οι προμηθευτές και θα έχουν ισχύ για τον επόμενο μήνα. Μετά από σύγκριση έχουν τη δυνατότητα της αλλαγής παρόχου χωρίς να επιβαρύνονται με χρηματική ποινή πρόωρης αποχώρησης, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να πιάνουν μολύβι και χαρτί για να υπολογίζουν πόσο πραγματικά θα πληρώνουν για την κατανάλωσή τους μετά την επιδότηση που θα ανακοινώνει κάθε μήνα η κυβέρνηση.

Διαφήμιση

Η ρήτρα αναπροσαρμογής για 12 μήνες αναστέλλεται αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξαφανίζεται… Οι πάροχοι εξαιτίας του μεγάλου κόστους που επωμίζονται από το ράλι των τιμών έχουν ενσωματώσει την επιβάρυνση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις και ορισμένοι εξ αυτών στις πάγιες χρεώσεις. Πριν την επιβολή του πλαφόν των 5 ευρώ εταιρείες είχαν προχωρήσει σε υψηλότερες τιμολογήσεις.

Google news

Ο πρώτος μήνας

Ο Αύγουστος είναι ο πρώτος μήνας του νέου τοπίου στη λιανική ρεύματος και το ενδιαφέρον εστιάζεται στους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές.

Govee Many GEOs Blackshark WW
No coupons found.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε για τα νοικοκυριά επιδότηση για αυτόν τον μήνα στα 0,337 ευρώ ανά Κιλοβατώρα.

Βέβαια να σημειωθεί πως οι καταναλωτές δεν θα δουν τις νέες τιμές στους λογαριασμούς που θα λάβουν αυτόν τον μήνα αλλά από τον Σεπτέμβριο. Καθώς οι χρεώσεις που ανάρτησαν οι πάροχοι αφορούν στις καταναλώσεις του Αυγούστου.


No coupons found.

Ο Αύγουστος, λοιπόν, είναι ο πρώτος μήνας εφαρμογής των προαναφερόμενων μέτρων και η αγορά, είναι η αλήθεια, πως έκανε για αυτόν τον μήνα μία περιπετειώδης πρεμιέρα…

No coupons found.

Κι αυτό καθώς οι πάροχοι ανακοίνωσαν μεν στις 25 Ιουλίου τους τιμοκαταλόγους των προϊόντων τους, η κυβέρνηση δε, παρέμβηκε την περασμένη Πέμπτη με νέα νομοθετική διάταξη προκαλώντας νέες αλλαγές στα τιμολόγια των παρόχων. Έθεσε πλαφόν έως 5 ευρώ κάθε μήνα στις πάγιες χρεώσεις αφού διαπίστωσε πως εταιρείες είχαν διαμορφώσει υψηλότερες τιμές που έφταναν ακόμα και τα 90 ευρώ το μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν χθες το βράδυ να προχωρήσουν σε προσαρμογές των παγίων, να μειώνουν τις συγκεκριμένες χρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα να ανεβάζουν και τις τιμές της κιλοβατώρας.

Οι τιμοκατάλογοι

Στο διά ταύτα οι τιμές της κιλοβατώρας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις κυμαίνονται από τα 0,486 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι πάγιες χρεώσεις δε, ανάλογα με την εταιρεία και το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται από 0 έως και 5 ευρώ.

No coupons found.

Η χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην αγορά, τα 0,486 ευρώ, έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ και αφορά τις μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ το μήνα. Έτσι, με την κρατική επιδότηση η τιμή της κιλοβατώρας πέφτει στα 0,149 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη πιο φθηνή κιλοβατώρα διαμορφώνει η εταιρεία ΗΡΩΝ. Αν και αυτή είναι στα 0,595 ευρώ ανά Κιλοβατώρα με πάγια χρέωση τα 3 ευρώ ανά μήνα, εντούτοις παρέχει έκπτωση συνέπειας 20% με αποτέλεσμα αυτή να προσγειώνεται στα 0,476 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Με την κρατική επιδότηση η τελική τιμή για τα νοικοκυριά υποχωρεί στα 0,139 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

No coupons found.

Την υψηλότερη τιμή της αγοράς την ανακοίνωσε η Elpedison. Τα τιμολόγια της κυμαίνονται από 0,939 έως και 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια έως 4,99 ευρώ. Ωστόσο η εταιρεία παραπέμπει σε νεότερες ανακοινώσεις της για τη χορήγηση έξτρα εκπτώσεων από τον Σεπτέμβριο.

H NRG γνωστοποίησε για τα προγράμματα της τιμές 0,499 ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ καθώς και για σειρά άλλων 0,569 με πάγια χρέωση 4,8 ευρώ.

No coupons found.

Η Protergia, έχει ανακοινώσει εύρος τιμών από 0,549 έως 0,568 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγιες χρεώσεις από 1 έως 5 ευρώ.

Η ZENIΘ, ανάρτησε τιμή 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια μηνιαία χρέωση 4,5 ευρώ.

Η Watt & Volt γνωστοποίησε τιμή στα 0,585 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς πάγιο, ενώ η Volterra 0,67 ευρώ με 4,5 ευρώ πάγια μηνιαία χρέωση.

No coupons found.

Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» ανακοίνωσε τιμή 0,563 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 0,583 ευρώ χωρίς έκπτωση συνέπειας. Στα 5 ευρώ όρισε την πάγια χρέωση.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram