Μόλις 62,14% αύξηση θα δούμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Ανάλογες αυξήσεις στους υπολοίπους παρόχους…..

Μοίρασε την γνώση...

Αυξημένο κατά 62,14% είναι το βασικό τιμολόγιο (Γ1 / Γ1Ν) που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο αν και το τελικό κόστος για τους πελάτες της επιχείρησης θα προκύψει αφού συμπεριληφθεί η κρατική επιδότηση η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας που έρχεται. Αντίστοιχα υψηλά τιμολόγια ανακοινώνουν και οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ καθώς καταγράφονται συνεχή ρεκόρ στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τη χονδρική τιμή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

banner

Στην ουσία, οι διοικήσεις των εταιρειών προμήθειας στην ηλεκτρική ενέργεια προεξοφλούν αυξήσεις διεθνών τιμών, όπως δείχνουν τα απανωτά ρεκόρ στο φυσικό αέριο καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος και πυκνώνουν οι σχετικές παραγγελίες. Την ίδια στιγμή η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε πλήρη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται πως για τον Αύγουστο το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είχε διαμορφωθεί σε 0,486 ευρώ ανά κιλοβατόρα για τις πρώτες 500 κιλοβατόρες το οποίο μετά την αφαίρεση της επιδότησης (έφτανε τα 0,337 ευρώ ανά κιλοβατόρα) περιορίζονταν στα 0,149 ευρώ ανά κιλοβατόρα.

Google news

Για την κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατορών το κόστος έφτανε τον Αύγουστο τα 0,498 ευρώ ανά κιλοβατόρα και μετά την επιδότηση υποχωρούσε στα 0,161 ευρώ.

Dresslily WW Banggood WW

Για τον Σεπτέμβριο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως το βασικό τιμολόγιο διαμορφώνεται σε 0,788 ευρώ ανά κιλοβατόρα για τις πρώτες 500 κιλοβατόρες, ενώ για την κατανάλωση άνω του συγκεκριμένου πλαφόν αυξάνεται σε 0,8 ευρώ ανά κιλοβατόρα. Το τελικό κόστος για τους πελάτες της ΔΕΗ θα προκύψει, όπως προαναφέρθηκε, αφού συμπεριληφθεί η κρατική επιδότηση.

Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης για διατήρηση των τιμολογίων κοντά στα επίπεδα των 0,20 ευρώ ανά κιλοβατόρα, η επιδότηση θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες αυξήσεις που προχωρούν και οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.


Αυξημένο κατά 42% είναι και το βασικό τιμολόγιο «Protergia Οικιακό MVP» της Mytilineos. Για τον Σεπτέμβριο διαμορφώνεται σε 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατόρα από 0,54913 ευρώ ανά κιλοβατόρα τον Αύγουστο. Στο βασικό πρόγραμμα Generous Home της ΗΡΩΝ η σταθερή χρέωση προμήθειας διαμορφώνεται από 0,595 ευρώ ανά κιλοβατόρα τον Αύγουστο σε 0,75 ευρώ ανά κιλοβατόρα τον Σεπτέμβριο, με αύξηση 26%.

Με την ενσωμάτωση της έκπτωσης συνέπειας 20% που παρέχει η ΗΡΩΝ σε όσους πελάτες πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς (πιστώνεται τον επόμενο μήνα), η χρέωση για τον Σεπτέμβριο περιορίζεται στα 0,6 ευρώ ανά κιλοβατόρα με το τελικό κόστος να προκύπτει αφού συνυπολογιστεί και η κρατική επιδότηση.

Κατά περίπου 15% αυξάνεται το πρόγραμμα «Elpedison FREE» της Elpedison και διαμορφώνεται για τον Σεπτέμβριο σε 1,0804 ευρώ ανά κιλοβατόρα από 0,9355 ευρώ ανά κιλοβατόρα τον Αύγουστο. Η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες χαμηλής τάσης το «Elpedison Loyalty Pass» μέσω του οποίου τους επιστρέφει σημαντικό τμήμα των αυξήσεων στην τιμή της ενέργειας.

Το Elpedion Loyalty Pass για τον Σεπτέμβριο (προκαταβάλλεται μέσω λογαριασμών τιμολόγησης Αυγούστου) ανέρχεται σε έκπτωση 0,4 ευρώ ανά κιλοβατόρα για όλα τα προγράμματα.

Η χονδρική τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια παραμένει σε επίπεδα κοντά στα 400 ευρώ ανά μεγαβατόρα (MWh) στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδα άνω των 500 ευρώ ανά μεγαβατόρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε και τα 800 ευρώ ανά MWh.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram