Ρεύμα: Ασύμφορα τα σταθερά τιμολόγια! Τι συμβαίνει;

Μοίρασε την γνώση...

Αυξήσεις θα δουν στους λογαριασμούς ρεύματος όσοι καταναλωτές επιλέξουν από εδώ και πέρα συμβόλαιο με σταθερό τιμολόγιο όπως επίσης και όσοι είναι ήδη ενταγμένοι σε σταθερό τιμολόγιο και επιλέξουν μετά την λήξη του να ανανεώσουν με σταθερή τιμή (και να μην πέσουν στο κυμαινόμενο).

Coupons from Banggood

Χωρίς κρατική επιδότηση

Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται πως πάνω από μισό εκατ. καταναλωτές είναι σήμερα σε σταθερά τιμολόγια. Ο μηχανισμός που έχει μπει σε εφαρμογή από 1η Αυγούστου καθιστά πλέον μάλλον ασύμφορα τα σταθερά τιμολόγια, διότι δεν έχουν πλέον κρατική επιδότηση, άρα το σύνολο της τιμής της κιλοβατώρας καλείται να το επωμιστεί ο καταναλωτής.

Google news

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή της κιλοβατώρας από 1η Αυγούστου στα σταθερά τιμολόγια έχει αυξηθεί κατά περιπτώσεις έως κατά 130%.

Dresslily WW Govee Many GEOs

Crash test σταθερά – κυμαινόμενα

Για παράδειγμα, ο δεσπόζων πάροχος της αγοράς, η ΔΕΗ έχει σήμερα σταθερή τιμή 0,24 ευρώ την κιλοβατώρα. Όσοι έκαναν συμβόλαιο σταθερής τιμής από τον Απρίλιο έως 31 Ιουλίου πληρώνουν 0,24 ευρώ την κιλοβατώρα δηλαδή ακριβότερα από το ελεύθερο κυμαινόμενο τιμολόγιο του Αυγούστου, το οποίο λόγω της πολύ φουσκωμένης κρατικής επιδότησης προσγειώνεται στα 0,15 ευρώ η κιλοβατώρα.


Υπάρχουν βέβαια πελάτες με παλαιότερα του Απριλίου 2022 συμβόλαια σταθερής τιμής που πληρώνουν ακόμη και 0,11 ευρώ την κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ καθόλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής κάλπαζε δεν άλλαξε παλαιότερες συμβάσεις με κλειδωμένες τιμές ακόμη και με 0,11 ευρώ την κιλοβατώρα.

Ωστόσο, από 1η Αυγούστου τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η τιμή του σταθερού συμβολαίου “πέταξε” πλέον στα 0,561 ευρώ /kWh. Αυτή η τσιμπημένη τιμή, η οποία σημειωτέον δεν επιδοτείται, ισχύει για:

Όσους επιλέξουν από 1η Αύγουστου και στο εξής συμβόλαιο σταθερής τιμής
Όσους έχουν ήδη συμβόλαιο σταθερής τιμής και επιλέξουν, όποτε αυτό λήξει μετά την 1η Αυγούστου 2022, να ανανεώσουν το συμβόλαιο με σταθερή τιμή.
Συνεπώς, όσοι αποφασίσουν να επεκτείνουν το σταθερό συμβόλαιό τους θα δουν τη χρέωση ενέργειας να εκτινάσσεται από π.χ. 0,11 ευρώ /kWh, σε στα 0,561 ευρώ /kWh, που είναι η τιμή για το σταθερό τιμολόγιο πλέον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ στον ιστότοπο της, όσοι πελάτες δεν επιλέξουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο σταθερής τιμής, μετά τη λήξη της σύμβασης στο myHome Enter θα μεταβούν αυτόματα στο νέο προϊόν κυμαινόμενης τιμής ΔΕΗ myHome Open, με εφαρμογή των αντίστοιχων όρων και χρεώσεων.

Δηλαδή θα πέσουν σε κυμαινόμενο τιμολόγιο που έχει τις κρατικές επιδοτήσεις.

Το myHome Open θα ενεργοποιηθεί 01.10.2022. Οι όροι και οι χρεώσεις του προϊόντος θα ανακοινωθούν 20.09.2022 στο dei.gr και διατηρείτε το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή ή και προϊόντος.

Παράδειγμα

Ενας καταναλωτής που έχει σταθερό συμβόλαιο έως 31 Ιουλίου, με 0.25 ευρώ την κιλοβατώρα, θα πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα για 400 κιλοβατώρες, μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του .

Ομως, ένας καταναλωτής που θα υπογράψει νέα σύμβαση από 1η Αυγούστου, με σταθερή τιμή, θα πρέπει να πληρώσει για την ίδια κατανάλωση 220 ευρώ τον μήνα.


Ο πρώτος καταναλωτής όταν θα λήξει επίσης το συμβόλαιό του, αν ανανεώσει το συμβόλαιό του με σταθερό τιμολόγιο, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram