Σας έχουν χακάρει το κινητό σας; Πώς να το καταλάβετε

Μοίρασε την γνώση...

Εν μέσω αποκαλύψεων για υποκλοπές και παρακολουθήσεις, πολλοί αναρωτιούνται πώς θα καταλάβουν εάν έχουν χακάρει το κινητό τους τηλέφωνο. Υπάρχουν μερικά τέτοια σημάδια αλλά και μέτρα που μπορείτε να λάβετε.

Coupons from Banggood

Ποια τα σημάδια μόλυνσης του κινητού

Διαφήμιση

Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι το τηλέφωνο σας έχει χακαριστεί και έχει μπει σε εφαρμογή παρακολούθησης:

Google news
 • Το τηλέφωνο σας γίνεται ξαφνικά πιο αργό από το συνηθισμένο.
 • Το τηλέφωνο σας περιστασιακά κλείνει μόνο του.
 • Πρέπει να φορτίζετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας πιο συχνά από το συνηθισμένο.
 • Βρίσκετε ασυνήθιστους και άγνωστους φακέλους ή αρχεία στη συσκευή σας (κυρίως Android).
 • Συχνά ανακατευθύνεστε σε άγνωστους ιστότοπους.
 • Κατά την περιήγηση εμφανίζονται υπερβολικές αναδυόμενες διαφημίσεις.
 • Ξαφνική αύξηση στη χρήση δεδομένων.
 • Το τηλέφωνο σας έχει εγκατεστημένες νέες/άγνωστες εφαρμογές.

Τα μέτρα για να περιοριστεί το χακάρισμα

Govee Many GEOs Geekmaxi Many GEOs
 • Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μολύνσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις (κυρίως σε συσκευές Apple) δεν ήταν επίμονες, δηλαδή δεν επιβίωσαν από την επαναφορά του τηλεφώνου, αλλά επανεμφανίστηκαν (ως εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ). Αυτό σημαίνει ότι η συχνή επαναφορά του τηλεφώνου σας μπορεί να αφαιρέσει το μη μόνιμο κακόβουλο λογισμικό, τουλάχιστον προσωρινά.
 • Ανοίξτε μόνο συνδέσμους από γνωστές και αξιόπιστες επαφές. Το Pegasus και άλλα κακόβουλα λογισμικά χρησιμοποιούν iMessage και SMS για να στείλουν συνδέσμους, που οδηγούν στη λήψη και εγκατάσταση του spyware. Το ίδιο ισχύει για συνδέσμους, που αποστέλλονται μέσω email ή άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.
 • Αποφύγετε ιδιαίτερα συνδέσμους «κατάργησης εγγραφής» από ύποπτες πηγές. Οι μέθοδοι εγκατάστασης του κατασκοπευτικού λογισμικού είναι να σας στείλουν μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και στη συνέχεια να λάβετε ένα άλλο μήνυμα, που σας ζητά να κάνετε να κλικ στην κατάργηση εγγραφής για να σταματήσετε να λαμβάνετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Πολλοί στόχοι κάνουν χαρούμενα κλικ στον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής, ο οποίος προκαλεί την πραγματική μόλυνση.
 • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Αυτές οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και τρωτών σημείων ασφαλείας. Εάν χρησιμοποιείτε Android, μη βασίζεστε σε ειδοποιήσεις για διαθέσιμες ενημερώσεις. Ελέγξτε μόνοι σας για την πιο πρόσφατη έκδοση καθώς ο κατασκευαστής της συσκευής σας ενδέχεται να μην παρέχει ενημερώσεις.
 • Θα πρέπει να περιορίσετε τη φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο σας ενεργοποιώντας το δακτυλικό αποτύπωμα ή το Face ID στη συσκευή.
 • Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες WiFi (συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων). Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε δημόσιο WiFi, χρησιμοποιήστε VPN ενώ βρίσκεστε στο δημόσιο δίκτυο και αποφύγετε την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.
 • Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα της συσκευής σας και ενεργοποιήστε τις λειτουργίες απομακρυσμένης διαγραφής όπου είναι διαθέσιμες. Εάν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί, τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή.
 • Όταν επικοινωνείτε χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από άκρο σε άκρο ενεργοποιήστε τα μηνύματα, που εξαφανίζονται.
 • Όπου είναι δυνατόν, μη χρησιμοποιείτε τις προσωπικές ή τις επαγγελματικές σας συσκευές, τις κάρτες SIM και τον λογαριασμό email σας για να επικοινωνήσετε με ευαίσθητες πηγές. Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε συσκευές και κάρτες SIM και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό email ειδικά για την επικοινωνία μαζί τους.
 • Η συσκευή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει εσάς και την εμπιστευτική πηγή σας. Εάν συναντηθείτε αυτοπροσώπως αφήστε τα τηλέφωνα σας και συναντηθείτε σε μια ουδέτερη τοποθεσία (σημειώνοντας την πιθανότητα παρακολούθησης μέσω CCTV) που δεν μπορεί να συσχετιστεί με τη διεύθυνση του σπιτιού ή της εργασίας σας ή της πηγής σας.
 • Καταργήστε τα metadata από ευαίσθητα αρχεία και φωτογραφίες πριν τα μοιραστείτε με άλλους. Τα μεταδεδομένα ενός αρχείου μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το άτομο, που το δημιούργησε ή το έστειλε και τη συσκευή, που χρησιμοποιήθηκε.

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram