Cosmote: Μπαίνει στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών με την νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Μοίρασε την γνώση...

Με βήμα ταχύ προχωρά ο ΟΤΕ στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προετοιμάζοντας αυτή την περίοδο το έδαφος για να λανσάρει σύντομα στο ευρύ κοινό την δική του λύση ψηφιακών πληρωμών. Ο λόγος για την υπηρεσία Payzy, μια εφαρμογή στη λογική του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εκδώσουν την δική τους εικονική ή φυσική χρεωστική κάρτα.

banner

Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω πρότζεκτ για την δημιουργία χρεωστικής κάρτας είναι στα σκαριά ήδη από τον Μάρτιο, όπως είχε γράψει αποκλειστικά το insider.gr και υλοποιείται μέσω της θυγατρικής του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, Cosmote Payments. Αυτή την περίοδο μάλιστα, βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής και προσεχώς αναμένεται να λανσαριστεί επισήμως στο ευρύ κοινό.

Διαφήμιση

Το app και η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Google news

Η νέα χρεωστική κάρτα θα φέρει την ονομασία Payzy και θα συνοδεύεται από σχετική εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν ηλεκτρονικό λογαριασμό με την μορφή IBAN και μέσω αυτού να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές και φυσικές συναλλαγές.

Goboo [CPS] Many GEOs ZTE Many GEOs

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για iOS και Android, ωστόσο μέχρι στιγμής βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής με την βοήθεια των εργαζομένων του Ομίλου.

Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote – Έρχεται η νέα χρεωστική κάρτα Payzy


Το concept είναι απλό και προσομοιάζει σε αντίστοιχες λύσεις που προσφέρουν fintech εταιρείες του εξωτερικού. Ειδικότερα, μέσω της εγγραφής στην εφαρμογή o χρήστης αποκτά το δικό του ψηφιακό του πορτοφόλι. Στη συνέχεια το συνδέει με κάποια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που διαθέτει, ώστε να φορτίζει την PayZy κάρτα του και να πραγματοποιεί πληρωμές με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και ολοκληρώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με την βοήθεια ενός video call. Για το άνοιγμα του ψηφιακού του πορτοφολιού μάλιστα, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία χειροκίνητα, αφού αυτά συμπληρώνονται αυτόματα με την βοήθεια της υπηρεσίας Συστηθείτε” (KYC- Know Your Customer) του gov.gr, αφού βάλει τα διαπιστευτήρια του Τaxisnet.

Με το άνοιγμα του πορτοφολιού, o χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια virtual (εικονική) Payzy χρεωστική κάρτα, η οποία εκδίδεται σε χρόνο μηδέν σε συνεργασία με την Visa και καταχωρείται σε Apple Pay και Google Pay. Με αυτή μπορεί να πραγματοποιεί online ή ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό του σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα. Εν ευθέτω βέβαια, θα μπορεί να παραγγείλει και την φυσική χρεωστική του κάρτα ώστε να πραγματοποιεί με αυτή πληρωμές σε POS, αγορές και αναλήψεις μετρητών από ATM.

Πέρα από τις δύο επιλογές έκδοσης καρτών, μέσω της λειτουργίας Split it που υπάρχει διαθέσιμη στην εφαρμογή, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μοιραστεί κάποιο έξοδο με άλλον χρήστη ενώ σύντομα θα μπορεί να βάλει στόχους και να ξεκινήσει την αποταμίευση χρημάτων με την βοήθεια της λειτουργίας Piggys. Παράλληλα μπορεί να κάνει μεταφορά χρημάτων χωρίς προμήθεια, με την βοήθεια του chat.

Επιπλέον, εντός της εφαρμογής υπάρχει και σύστημα επιβράβευσης με πόντους, ονόματι coins, οι οποίοι μετατρέπονται σε χρήματα, στην λογική των προγραμμάτων επιβράβευσης των γνωστών συστημικών τραπεζών. Συγκεκριμένα για κάθε ένα ευρώ αγορών με την κάρτα Payzy ο χρήστης παίρνει ένα coin και μόλις συμπληρώσει 100 coins προσθέτει ένα ευρώ στο πορτοφόλι του. Δηλαδή με αγορές 100 ευρώ, κερδίζει ένα ευρώ. Βέβαια ο χρήστης μπορεί να αυξήσει τα coins του και χρησιμοποιώντας τις λοιπές λειτουργίες της εφαρμογής, είτε δηλαδή προσκαλώντας φίλους, είτε χρησιμοποιώντας την λειτουργία split it, είτε αυξάνοντας το πιστωτικό του όριο, είτε «chatαροντας» – μια ακόμα δυνατότητα που υπάρχει εντός του app του Payzy.

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cosmote Payments

Να θυμίσουμε ότι η σχετική θυγατρική του ΟΤΕ «Cosmote Payments» ιδρύθηκε το 2018 και έλαβε τον Ιούλιο του 2020 αδειοδότηση ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ) από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφότου προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ. Έκτοτε η εταιρεία, και συγκεκριμένα στις 08/09/2022, προχώρησε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 14,5 εκατ. ευρώ και πλέον το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 18.925.000 ευρώ, διαιρούμενο σε εκατόν ογδόντα εννιά χιλιάδες διακόσιες πενήντα (189.250) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκατό Ευρώ (100,00€) εκάστης.

Με την άδεια αυτή μπορεί να παρέχει δραστηριότητες έκδοσης, διανομής και εξαργύρωσης ηλεκτρονικού χρήματος (ν. 4021/2011) καθώς και υπηρεσίες πληρωμών. Στόχος του εγχειρήματος, είναι να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά τα πρότυπα αντίστοιχων Ιδρυμάτων Ηλεκτρονικών Πληρωμών που λειτουργούν στην χώρα μας και στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενη τόσο την ευρεία πελατειακή της βάση όσο και το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός που διαθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, παράλληλα με την εφαρμογή PayZy η Cosmote Payments έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την εγκατάσταση POS συνδεδεμένων με την Cosmote Payments, στο δίκτυο των φυσικών καταστημάτων της, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος. Με τον τρόπο αυτό, η διεκπεραίωση των συναλλαγών γίνεται με την διαμεσολάβηση της Cosmote Payments ενώ τα φυσικά καταστήματα πιστοποιούνται ως αντιπρόσωποι της Cosmote Payments, αποτελώντας στην ουσία, σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών της.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram