ΕΛΤΑ: Εγκαινιάζονται εμπορικά στις 15 Δεκεμβρίου οι “Έξυπνες Θυρίδες”

Μοίρασε την γνώση...

Τα βήματα του ψηφιακού εκσυγχρονισμού τους παρουσίασαν στην 86η ΔΕΘ τα ΕΛΤΑ. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι “Έξυπνες θυρίδες” (τα ΕΛΤΑ Pickup) και ο “Ψηφιακός Ταχυδρόμος”.

banner

Προηγήθηκαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της λειτουργίας 45 mini robots που εγκατέστησε ο Οργανισμός στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν 120 εξόδους, δηλαδή ταχυδρομικούς κωδικούς, με ταχύτητα διαχείρισης περίπου 3.000 δεμάτων την ώρα (ανάλογη εγκατάσταση λειτουργεί στην Αθήνα).

Διαφήμιση

Με δυνατότητα να μεταφέρουν από έναν απλό φάκελο μέχρι ένα δέμα βάρους 10 κιλών, τα robots των ΕΛΤΑ μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν το 80% των εισερχόμενων αντικειμένων.

Google news

“Το ρομποτικό σύστημα μειώνει δραστικά τους χρόνους σε μία κρίσιμη διαδικασία – που μέχρι πρότινος ήταν χειρωνακτική – και αναμένεται να τριπλασιάσει τη δυνατότητά μας σε δεδομένο χρόνο, διασφαλίζοντας την παράδοση στους παραλήπτες, την επόμενη ημέρα”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση των mini rodots ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Dresslily WW Cafago WW

Αυτές είναι οι "Έξυπνες Θυρίδες" των ΕΛΤΑ, εγκαινιάζονται εμπορικά στις 15 Δεκεμβρίου

Οι “Έξυπνες Θυρίδες” και ο “Ψηφιακός Ταχυδρόμος”

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη και στην 86η ΔΕΘ παρουσιάστηκαν οι “Έξυπνες Θυρίδες”, τα ΕΛΤΑ Pickup, στα οποία ο πελάτης του Οργανισμού θα μπορεί να παραλαμβάνει το αντικείμενο – το πακέτο ή την αλληλογραφία του – καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας.


“Οι πελάτες μας θα μπορούν να επιλέγουν την παραλαβή από Smart Locker, μέσω ειδικής εφαρμογής και θα ειδοποιούνται μέσω αυτής για τον χρόνο που το πακέτο τους θα φτάνει στο σημείο εξυπηρέτησης, με οδηγίες παραλαβής, το Locker PIN και τον χάρτη τοποθεσίας του Locker.

Δημιουργούμε, έτσι, μία φυσική συνέχεια του δικτύου μας που προσφέρει ευέλικτη εξυπηρέτηση και μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη”, δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Βασίλης Μπαλούρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν 50 “Έξυπνες Θυρίδες” σε επιλεγμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ, με στόχο το εμπορικό λανσάρισμα της υπηρεσίας στις 15 Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ παρουσιάστηκε και ο “Ψηφιακός Ταχυδρόμος”. Όπως επισήμαναν στελέχη των ΕΛΤΑ, οι διανομείς θα είναι εξοπλισμένοι με συσκευές PDA και λογισμικό που θα αναπτυχθεί και θα λειτουργείται από τον Όμιλο, με τη βοήθεια των οποίων θα μπορούν να πραγματοποιούν εισπράξεις και πληρωμές, να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή και τυχόν αναδρομολόγηση, να αντιπαραβάλλουν οποιαδήποτε παραγγελία, λογαριασμό ή υπηρεσία και να εκτυπώνουν αποδείξεις και ειδοποιητήρια.

Την ίδια στιγμή, ο πελάτης ωφελείται με real time ενημέρωση για το δέμα του και το στίγμα του ταχυδρόμου, ενώ θα μπορεί να πραγματοποιήσει και ανέπαφες πληρωμές με κάρτα.

“Ο Ψηφιακός Ταχυδρόμος θα προσφέρει ποιοτική, ολοκληρωμένη και καλύτερη εμπειρία πελάτη, θα μειώσει τους χρόνους αναμονής στα ταχυδρομικά καταστήματα, αλλά και για τους ίδιους τους ταχυδρόμους, θα αποτελέσει ουσιαστική αναβάθμιση της εργασίας τους”, υπογράμμισαν τα στελέχη των ΕΛΤΑ.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram