Φυσικό αέριο – πετρέλαιο – ρεύμα. Σε σχέση με πέρυσι πόσο παραπάνω θα πληρώσουμε!? ΠΟιο συμφέρει από τα τρία!?

Μοίρασε την γνώση...

Η ενεργειακή κρίση έχει φέρει τα «πάνω κάτω» στην θέρμανση.

Geekbuying WW

Τα νοικοκυριά έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να λύσουν τον δυσεπίλυτο γρίφο του κόστους θέρμανσης που έχει πάρει φωτιά σε σχέση με πέρσι.

Διαφήμιση

Την ίδια ώρα, κίνητρο για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Google news

Με άλλα λόγια, όσο λιγότερο καταναλώνει κανείς τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση που θα λαμβάνει. Οι αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Zaful WW Cubot WW
  • Για τη θέρμανση ενός μέσου νοικοκυριού με φυσικό αέριο για μια κατανάλωση 12.000 KWh φέτος απαιτούνται 3.000 ευρώ από μόλις 840 ευρώ πέρυσι με το λογαριασμό να αυξάνεται κατά 2.160 € και να γίνεται προφανώς ασήκωτος.
  • Στο πετρέλαιο θέρμανσης για μια κατανάλωση 1.200 λίτ. πέρυσι το κόστος ήταν 1.356 € ενώ φέτος η επιβάρυνση φτάνει το 248% πριν τις επιδοτήσεις με σημερινές τιμές με τα 1.200 λίτρα να στοιχίζουν περισσότερα από 1.600 ευρώ.
  • Η θέρμανση με ρεύμα φέτος είναι φθηνότερη κατά 12% μετά τις γενναίες επιδοτήσεις και ένα μέσο νοικοκυριό για 3.500 KWh πέρυσι το κόστος ήταν 1.105 € και φέτος θα πληρώσει 980 ευρώ, δηλαδή -125 €.

Ποιοι οι δικαιούχοι του διπλού επιδόματος θέρμανσης

Όσοι γυρίσουν την πλάτη σε κλιματιστικά και φυσικό αέριο θα έχουν φέτος διπλό επίδομα θέρμανσης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 24.000 για το ζευγάρι με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μπόνους για όσους μειώνουν την κατανάλωση

«Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια είτε είναι κύρια ή μη κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες, ώστε όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.


Όσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση κάνουν τα νοικοκυριά τόσο θα αυξάνονται οι επιδοτήσεις περιορίζοντας τις επιβαρύνσεις οι οποίες όμως είναι αδύνατο να σβήσουν σχεδόν στο σύνολό τους για το φυσικό αέριο όπως έγινε με το ρεύμα.

«Θα υπάρξει ενίσχυση και στο κομμάτι του φυσικού αερίου, το οποίο κομμάτι του φυσικού αερίου οι τιμές έχουν ξεφύγει, μιλάμε για αυξήσεις 10 και 12 φορές απάνω. Θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους η βοήθεια για την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν θα έχει τόσο μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά η περίμετρος θα είναι οριζόντια, θα ενισχυθούν όλοι», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο για να μετακινηθούν άνθρωποι που είχανε ηλεκτρισμό ως τώρα κι ο ηλεκτρισμός κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί φυσικό αέριο που είναι πανάκριβο», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Οι ανακοινώσεις για το νέο μοντέλο επιδοτήσεων αναμένονται μέσα στο επόμενο 15ήμερο.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.



Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram