Google: Δεν γλίτωσε το πρόστιμο των 4.3 δισ. ευρώ της ΕΕ για το Android

Μοίρασε την γνώση...

Η Google απέτυχε να πείσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) να ανατρέψει την απόφαση σχετικά με την υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για το Android και την απόφασή να επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

banner

Το δικαστήριο επικύρωσε την αρχική απόφαση της Επιτροπής του 2018, σύμφωνα με την οποία η Google χρησιμοποίησε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά για να επιβάλει περιορισμούς στους κατασκευαστές που κατασκευάζουν Android smartphones και tablets. Ωστόσο, προχώρησε στη μείωση -έστω και ελάχιστη- του προστίμου, το οποίο μειώνεται κατά 5% στα 4,125 δισεκατομμύρια ευρώ

Διαφήμιση

Παλιότερα, η Επιτροπή έκρινε ότι η Google ενήργησε παράνομα καθιστώντας υποχρεωτική για τους κατασκευαστές Android συσκευών την προεγκατάσταση των εφαρμογών της και της μηχανής αναζήτησής της. Με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή αναφέρει ότι η Google μπόρεσε να “εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της σε ότι αφορά τη λειτουργία της αναζήτησης στο διαδίκτυο”. Περίπου το 80% των έξυπνων συσκευών στην Ευρώπη έως τον Ιούλιο του 2018 στηριζόντουσαν στο Android ενώ οι κάτοχοι των συσκευών στη συντριπτική πλειοψηφία τους τείνουν να είναι ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις με τις οποίες έρχεται η συσκευή.

Google news

Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα σύμφωνα με τη FairSearch, μια ομάδα οργανώσεων που ασκεί πιέσεις κατά της κυριαρχίας της Google στην αναζήτηση από τη στιγμή που χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της για την προβολή διαφημίσεων. Άλλωστε τα περισσότερα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από τις διαδικτυακές διαφημίσεις, μια κατάσταση που επικρατεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της. Google. Η FairSearch έχει δηλώσει ακόμα ότι καθιστώντας υποχρεωτική για τους κατασκευαστές Android την εγκατάσταση των εφαρμογών και της μηχανής αναζήτησης της, η Google στερεί από τρίτους κατασκευαστές την ευκαιρία να την ανταγωνιστούν δίκαια.

Tomtop WW ChicMe WW

Εκτός από την επιβολή περιορισμών στους κατασκευαστές Android smartphone (κυρίως), οι αξιωματούχοι της ΕΕ διαπίστωσαν επίσης ότι η Google “πραγματοποίησε πληρωμές σε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές και παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας” σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να διασφαλίσει ότι αυτοί εγκαθιστούν μόνο την αναζήτηση της Google στις συσκευές που πωλούν. Επίσης το ΔΕΕ συμφώνησε με την Επιτροπή όσον αφορά τις συμφωνίες κατά του κατακερματισμού που πρέπει να υπογράψουν οι κατασκευαστές Android. Οι συμφωνίες αυτές επιδιώκουν να “αποτρέψουν την ανάπτυξη και την παρουσία στην αγορά συσκευών που τρέχουν μια μια συμβατή έκδοση του Android”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δικαστήριο στην απόφασή του.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram