Η Nova πρωτοστατεί και συντονίζει καινοτόμα ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Evolved 5G και 6G υπηρεσίες!

Μοίρασε την γνώση...

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την ανάθεση τριών (3) ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FIDAL, ACROSS και ADROIT-6G με στόχο την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών και πλατφορμών που θα προωθήσουν την εξέλιξη εφαρμογών αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Τα έργα, τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του HORIZON EUROPE. Η Nova συντονίζει τα ερευνητικά έργα FIDAL και ACROSS στα οποία συμμετέχουν πολυάριθμοι συνεργάτες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την καινοτομία, μεταξύ των οποίων οι Telenor, Telefonica, Nokia, Ericsson, Aibus, Πανεπιστήμιο Πατρών, P-NET, Ι.Τ.Ε. κ.α.

Coupons from Banggood

Το έργο FIDAL στοχεύει να πρωτοστατήσει στην έρευνα για υπηρεσίες και δίκτυα Evolved 5G, προωθώντας ανοιχτές αρχιτεκτονικές, και πειραματιζόμενοι σε υποδομές ευρείας κλίμακας στην Ελλάδα, Νορβηγία και Ισπανία. Το έργο θα εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες των δικτύων Evolved 5G μέσω της σύγκλησης του Εικονικού (Cyber) και του Φυσικού κόσμου με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιών στους τομείς των Media και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Διαφήμιση

Το έργο ACROSS θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια πλατφόρμα ανάπτυξης και ολοκληρωμένης διαχείρισης υπηρεσιών για δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς, με στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων αυτοματισμού, απόδοσης, επεκτασιμότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Google news

Το ADROIT6G αποσκοπεί στη μελέτη της μετάβαση στο 6G. Η έρευνα στο έργο έχει στόχο τη μελέτη καινοτόμων αρχιτεκτονικών των δικτύων 6G με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Dresslily WW ChicMe WW

Στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής της σε ερευνητικά έργα, η Nova συνεργάζεται με Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και καινοτόμες εταιρείες, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αναπτύσσοντας τεχνογνωσία στην τεχνολογία 5G, η Nova διαμορφώνει μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις, εμπορικές εφαρμογές και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της Nova, δήλωσε: «Η εταιρεία μας έχει μακρά ιστορία καινοτομίας μέσω της συστηματικής συμμετοχής της τόσο σε ελληνικά, όσο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Ανάμεσα στους σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος στους οποίους επενδύει η Nova συγκαταλέγονται η υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου, τα περιβάλλοντα ανταλλαγής μεγάλων δεδομένων, και η δημιουργία καινοτόμων επιχειρησιακών υπηρεσιών 5G. Η τεχνογνωσία που αποκτάται και οι λύσεις που υλοποιούνται μέσω των έργων αυτών συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, καθιστώντας την εταιρεία πρωτοπόρα στην Ελληνική αγορά».Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram