Κατανάλωση ρεύματος: Μπόνους επιδότησης σε όσους την μειώσουν

Μοίρασε την γνώση...

Στο μέτρο αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας, φωτίζοντας περαιτέρω τα σχέδια εξοικονόμησης. Αν και ο πλήρης σχεδιασμός του μέτρου δεν έχει ολοκληρωθεί, το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση των οριζόντιων επιδοτήσεων που εφάρμοσε τους προηγούμενους μήνες, καθώς η κρίση βαθαίνει και εξαντλούνται τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης.

Με αντίστοιχα κίνητρα θα συνδυασθεί και η επιδότηση της βιομηχανίας, με το υπουργείο να εξετάζει την εφαρμογή της απελευθέρωσης φορτίων για μεγάλο χρονικό διάστημα έναντι αποζημίωσης, που θα καθορίζεται μέσω δημοπρασιών. Πρόκειται για την πρόταση που είχε υποβάλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς και την επίτροπο Ενέργειας Κάντρι Σίμσον τον Ιούλιο.

Διαφήμιση

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στο συμβούλιο υπουργών και τον μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων που εφαρμόζεται από τις 7 Ιουλίου στη χώρα μας και ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έτυχε ευρείας αποδοχής από τα κράτημέλη.

Google news

Ο κ. Σκρέκας κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει τον στόχο μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, χάρη στη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα, που φέτος θα προσθέσουν πάνω από 1.700 MW και προσέθεσε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη έχει διπλασιαστεί από 10% σε 20%. Ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με τον Ιταλό ομόλογό του για την αποθήκευση φυσικού αερίου 1,5 TWH στην Ιταλία, ποσότητα η οποία μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα μέσω της αντίστροφης ροής.

Lightinthebox WW Atlas VPN

Στο μεταξύ, μικρή πρόοδος σημειώθηκε χθες στις Βρυξέλλες κατά την έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με την επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης 15 κράτη-μέλη πρότειναν την επιβολή του οριζοντίου πλαφόν –στην ίδια κατεύθυνση με την ελληνική πρόταση–, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και η Γερμανία υπό προϋποθέσεις. Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, ανέφερε ότι τρία κράτη τάχθηκαν υπέρ της επιβολής πλαφόν μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο. Η επιτροπή παρουσίασε μια προκαταρκτική αξιολόγηση των πιθανών μέτρων έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.


Οι υπουργοί ζήτησαν άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό των εσόδων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλό κόστος παραγωγής, για τη συντονισμένη μείωση της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ε.Ε. και την αντιμετώπιση του ζητήματος της μειωμένης ρευστότητας, καθώς και ένα πιθανό ανώτατο όριο τιμής για το φυσικό αέριο, υπογράμμισε.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram