Ουκρανία: 6 υποβρύχια drones στέλνει η Βρετανία για να εξουδετερώσουν θαλάσσιες νάρκες

Μοίρασε την γνώση...

Η Βρετανία ανακοίνωσε το Σάββατο πως θα διαθέσει έξι υποβρύχια drones στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να εξουδετερώνει θαλάσσιες νάρκες που έχουν ποντιστεί από τη Ρωσία στα ανοικτά των ακτών της και ότι θα εκπαιδεύσει ουκρανούς στρατιωτικούς στον χειρισμό τους.

banner

Τα «ελαφρά και αυτόνομα» μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα αυτά «σχεδιάστηκαν για χρήση σε αβαθή παράκτια περιβάλλοντα» και είναι «ικανά να λειτουργούν αποτελεσματικά σε βάθος ως και 100 μέτρων για να ανιχνεύουν, να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν νάρκες (…) ώστε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό να μπορεί να τις εξουδετερώνει», εξήγησε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεκάδες μέλη του ουκρανικού Ναυτικού θα εκπαιδευτούν στη χρήση αυτών των drones κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, η εκπαίδευση έχει ήδη αρχίσει για τους πρώτους εξ αυτών». Η εκπαίδευση στη χρήση τους θα γίνει από στρατιωτικούς της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Google news

Η χορήγηση αυτής της στρατιωτικής βοήθειας ανακοινώθηκε καθώς, πάντα σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, «η Ρωσία μεταμορφώνει την τροφή σε όπλο καταστρέφοντας την ουκρανική γεωργία και επιβάλλοντας αποκλεισμό στα λιμάνια της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα για να εμποδίζει την εξαγωγή της».

Govee Many GEOs Tomtop WW

Αν και ορισμένα φορτηγά πλοία που μετέφεραν σιτηρά μπόρεσαν να φύγουν από την Ουκρανία, δυνάμει των όρων συμφωνίας που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση του ΟΗΕ, οι εξαγωγές τροφίμων «παρεμποδίζονται από τις θαλάσσιες νάρκες που ποντίστηκαν από ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος των ακτών», κατά το Λονδίνο.

Τον Μάιο, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη χορήγηση στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, αξίας 300 εκατ. λιρών (355 εκατ. ευρώ), στην Ουκρανία, έπειτα από το προηγούμενο πακέτο 450 εκατ. λιρών, που αποτελείτο κυρίως από πυραύλους.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram