ΡΑΕ: Κατευθυντήριες στους προμηθευτές για τις χρεώσεις

Μοίρασε την γνώση...

Προειδοποιήσεις για συμμόρφωση όλων των προμηθευτών σε τρεις διαφορετικές πτυχές του νέου μοντέλου τιμολόγησης που ισχύει από τον Αύγουστο, σχεδιάζει να απευθύνει η ΡΑΕ σε επιστολή που πρόκειται να τους αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν «φτάσει» σε εταιρείες του κλάδου. Τα θέματα στα οποία σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή των παρόχων η Αρχή θα είναι η σωστή αναγραφή των ανταγωνιστικών χρεώσεων στους λογαριασμούς και η ανακοίνωση των χρεώσεων στον προβλεπόμενο χρόνο. Παράλληλα, θα ζητά να αποσυρθούν οι αναδρομικές εκπτώσεις από όσους προμηθευτές τις χρησιμοποιούν.

banner

Το πρώτο θέμα ανέκυψε κατά τον συνεχή έλεγχο από τη ΡΑΕ των λογαριασμών των παρόχων, καθώς εντοπίστηκαν 1-2 επιχειρήσεις οι οποίες δεν αποτυπώνουν σωστά τις ανταγωνιστικές χρεώσεις τους. Τα κρούσματα αυτά έχουν ανακύψει με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος τιμολόγησης για την αναστολή των ρητρών αναπροσαρμογής, επομένως είναι πιθανό να οφείλονται σε σφάλματα κατά την προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των παρόχων.

Διαφήμιση

Όπως και ʼχει, πάντως, μέλημα της Αρχής είναι να διορθωθούν άμεσα τα όποια προβλήματα, ώστε οι καταναλωτές να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα των τιμολογήσεων από τους προμηθευτές τους. Επομένως, αν οι εταιρείες δεν προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες αλλαγές, θα κληθούν σε ακρόαση.

Google news

Παράλληλα, η ΡΑΕ σκοπεύει να επισημάνει στους προμηθευτές την υποχρέωση τήρησης της προθεσμίας ανακοίνωσης των χρεώσεων κάθε μήνα, η οποία πρέπει να γίνεται το αργότερο στις 20 του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, τον Αύγουστο υπήρξαν πάροχοι που δημοσιοποίησαν τις χρεώσεις Σεπτεμβρίου μία ημέρα αργότερα από την προβλεπόμενη διορία.

Lightinthebox WW banner

Παράλληλα, η Αρχή σκοπεύει να ζητήσει να αποσυρθούν οι αναδρομικές εκπτώσεις από όσους προμηθευτές τις χρησιμοποιούν. Το κίνητρο των εταιρειών που υιοθέτησαν τις αναδρομικές χρεώσεις ήταν να διασφαλίσουν ότι αν κάποιο μήνα καθορίσουν υψηλές χρεώσεις (καθώς εκτίμησαν ότι οι χονδρεμπορικές τιμές θα κινηθούν σε μεγαλύτερο ύψος από αυτό στο οποίο πραγματικά διαμορφώθηκαν) θα επιστρέψουν τον επόμενο μήνα ένα μέρος των κερδών πίσω στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τις εν λόγω εταιρείες, μία τυχόν υψηλή χρέωση θα οφειλόταν στο γεγονός ότι κινήθηκαν εν τέλει πιο συντηρητικά από όσο χρειαζόταν – καθώς προτεραιότητα στον καθορισμό των χρεώσεών τους αποτελεί το να μην γράψουν ζημιές και όχι να αυξήσουν το κέρδος τους. Επομένως, σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορούν να επιστρέφουν όλο το αυξημένο κέρδος πίσω στους πελάτες τους, χωρίς μάλιστα αυτός ο μηχανισμός να απαγορεύεται από το νέο πλαίσιο τιμολόγησης.


Από την άλλη πλευρά, η ΡΑΕ αντιτείνει πως με τις αναδρομικές εκπτώσεις, εμμέσως δεσμεύονται οι πελάτες να παραμείνουν και τον επόμενο μήνα στο υφιστάμενο πάροχο, για να λάβουν την έκπτωση. Κάτι που, με βάση την Αρχή, αντίκειται στο νέο πλαίσιο, το οποίο κατοχυρώνει τη μετακίνηση σε νέο πάροχο χωρίς καμία απολύτως δέσμευση ή πέναλτι. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ήδη οι εν λόγω προμηθευτές έχουν συναινέσει την απόσυρση αυτού του μηχανισμού.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram