Smartphone: Η εφαρμογή που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε.. οξύμετρο

Μοίρασε την γνώση...

Τα τελευταία χρόνια η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα οι οποίες καταγράφουν ή αναλύουν διαφόρων ειδών ιατρικά δεδομένα του κατόχου τους.

Coupons from Banggood

Η τελευταία τέτοιου είδους εφαρμογή έρχεται από ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουάσιγκτον και της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ. Ανέπτυξαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ένα νέο ιατρικό «εργαλείο» για τα κινητά τηλέφωνα. Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές δημιούργησαν ένα σύστημα που μπορεί να μετατρέπει τις τηλεφωνικές μας συσκευές σε οξύμετρα. Παθήσεις από το άσθμα ως την Covid 19 απαιτούν μετρήσεις του κορεσμού του οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα οξύμετρα μετατράπηκαν μέσα στην πανδημία σε ένα από τα gadget καθημερινής χρήσης εκατ. ανθρώπων αφού ο κορεσμός του οξυγόνου αποτελούσε βασική ένδειξη για την παρουσία η μη του κορωνοϊού.

Διαφήμιση

Η εφαρμογή λειτουργεί με τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου να πρέπει να τοποθετήσει το δάκτυλο του μπροστά από την κάμερα της συσκευής έχοντας αναμμένο το φλας. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα του συστήματος με εθελοντές ηλικίας 20-34 ετών οι οποίοι εισέπνεαν ένα μείγμα οξυγόνου και αζώτου ώστε να αρχίσουν να μειώνονται τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό τους. Στη συνέχεια φορούσαν στο ένα χέρι ένα οξύμετρο και με το άλλο χέρι έκαναν μετρήσεις με το κινητό τους τηλέφωνο για να γίνουν οι μετρήσεις και συγκρίσεις δεδομένων.

Google news

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εφαρμογή κατέγραφε οκτώ στις δέκα φορές επιτυχώς τα επίπεδα του κορεσμού του οξυγόνου σε ένα κάτοχο κινητού τηλεφώνου. Τα πειράματα αποκάλυψαν τις αδυναμίες του συστήματος ώστε να το βελτιώσουν οι ερευνητές. Διαπιστώθηκε για παράδειγμα ότι οι κάλοι ή κάποιο άλλο μη φυσιολογικό χαρακτηριστικό σε ένα δάκτυλο «μπερδεύουν» το σύστημα και δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει σωστά.

Cubot WW Redmagic WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram