Αλλαγές στο πλαίσιο της τηλεργασίας

Μοίρασε την γνώση...

Έρχεται νέο πλαίσιο για την τηλεργασία.

banner

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, νέο πλαίσιο για την επέκταση της τηλεργασίας, δηλαδή για την εξ΄αποστάσεως απασχόλησης κυοφορείται στις Βρυξέλλες. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην συμφωνία που εξετάζουν πανευρωπαϊκά εργοδοτικοί και εργατικοί φορείς για την τηλεργασία. Γίνεται μια διαπραγμάτευση για το πλαίσιο της τηλεργασίας το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023 και θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί το πλαίσιο εκείνο που ισχύει για το 2022, δηλαδή προ του 2002, προ 20ετίας, όπως αναφέρουν στον ΑΝΤ1 στελέχη ελληνικών εργοδοτικών φορέων που συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές. Μάλιστα στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως, οι εργοδοτικοί φορείς της Ευρώπης και η Εργατική ομοσπονδία στην Ευρώπη υπέγραψαν ένα ιστορικό πρόγραμμα εργασίας που στοχεύει στην ενίσχυση του αυτόνομου Κοινωνικού Διαλόγου. Σημειώνεται ότι η τηλεργασία εφαρμόστηκε κυρίως κατά την περίοδο της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι σήμερα το 13% των εργαζόμενων εργάζεται από το σπίτι του.

Διαφήμιση

Τηλεργασία: Τι ισχύει τώρα στην Ελλάδα

Google news

Υπενθυμίζεται ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική τηλεργασία για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπως ίσχυε κατά την περίοδο πανδημίας που ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων έπρεπε να εργάζεται από το σπίτι. Ωστόσο τώρα η τηλεργασία συμφωνείται μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου κατά την πρόσληψη ή με τροποποίηση της σύμβασης εργασίας. Η τηλεργασία αφορά εξαρτημένη σχέση εργασίας. Ο χαρακτηρισμός της απασχόλησης (πλήρους, μερικής, εκ περιτροπής ή άλλης μορφής) δεν αλλοιώνεται από τον συγκεκριμένο τρόπο που εκτελείται, αλλά προκύπτει από την σύμβαση εργασίας. Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6 της σχετικής απόφασης , η συμφωνία περί τηλεργασίας δεν θίγει το καθεστώς απασχόλησης και της σύμβασης εργασίας του τηλεργαζόμενου ως πλήρους, μερικής, εκ περιτροπής ή άλλης μορφής απασχόλησης, αλλά μεταβάλλει μόνο τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η εργασία. Η τηλεργασία μπορεί να παρέχεται κατά πλήρη, μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με απασχόληση στις εγκαταστάσεις του εργοδότη.

Cafago WW AliExpress WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram