«Ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί οι κωδικοί εκ. χρηστών» προειδοποιεί το Facebook

Μοίρασε την γνώση...

Προειδοποίηση που εγείρει σοβαρή ανησυχία διατύπωσε η εταιρεία Meta, σε αναφορά στην οποία επισημαίνεται ότι ακόμη και ένα εκατ. χρήστες της εφαρμογής Facebook ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα παραβίασης κωδικών λόγω κακόβουλου λογισμικού σε Android και iPhone.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι εντόπισε περισσότερες από 400 κακόβουλες εφαρμογές Android και iOS, οι οποίες στοχεύουν χρήστες του Διαδικτύου, προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Διαφήμιση

Η Meta ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τόσο την Apple όσο και την Google για το ζήτημα, προκειμένου να γίνει ευκολότερα η απόσυρση των εφαρμογών.

Google news

Οι εφαρμογές εντοπίζονταν σε επεξεργαστές φωτογραφιών, παιχνίδια για κινητά ή συστήματα παρακολούθησης υγείας, ανέφερε το Facebook.

Blackshark WW Redmagic WW

Η Apple, από την πλευρά της, δήλωσε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο App Store της και έχουν αφαιρεθεί.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως η εταιρεία επίσης αφαίρεσε όλες τις εν λόγω κακόβουλες εφαρμογές.


Συνηθισμένη περίπτωση απάτης θα φανεί όταν ένας χρήστης κατεβάσει μία από τις κακόβουλες εφαρμογές. Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση στο Facebook για να λειτουργήσει, εξαπατώντας έτσι τον χρήστη να δώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του.

Η Meta επισήμανε ότι θα κοινοποιεί οδηγίες για να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά παραβίασης, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μαθαίνουν οι χρήστες πώς να εντοπίζουν καλύτερα τις ύποπτες ενέργειες.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram