Νέα επιδότηση για.. ηλεκτρικό Ταξί!

Μοίρασε την γνώση...

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκινά την δοκιμαστική λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

banner

Την δοκιμαστική λειτουργία της νέας πλατφόρμας για την επιδότηση των ηλεκτρικών Ταξί θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με στόχο τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιδότηση-μαμούθ 22.500 ευρώ για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το νέο πρόγραμμα επιδότησης Ταξί θα αφορά μόνο σε ηλεκτρικά μοντέλα και όχι plug-in υβριδικά μοντέλα και η επιδότηση θα φορά στην άδεια Ταξί και ότι σε ΑΦΜ με αποτέλεσμα αν κάποιος κατέχει πολλές άδειες Ταξί να μπορεί να λάβει και τις αντίστοιχες επιδοτήσεις σε περίπτωση απόσυρσης των παλαιών οχημάτων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και αντικατάστασής τους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Google news

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα έχει αναφερθεί 40% επιδότηση επί της ΛΤΠΦ, με οροφή τα 17.500 ευρώ αξία οχήματος, συν επιπλέον 5.000 ευρώ για την υποχρεωτική απόσυρση παλαιού ταξί.

Tomtop WW Dresslily WW

Η χρηματοδότηση του νέου προγράμματος αντικατάστασης παλαιών Ταξί με ηλεκτρικά μοντέλα θα χρηματοδοτηθεί με 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και αρχικά θα αφορά την αντικατάσταση 2.000 οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως στο προηγούμενο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η επιδότηση αντικατάστασης κάποιου παλαιού Ταξί με ένα ηλεκτρικό μοντέλο επιδοτούνταν με 8.000 ευρώ για την αγορά και 2.500 ευρώ για την απόσυρση του παλαιού οχήματος.


Με την έναρξη της νέας επιδότησης-μαμούθ για αγορά ηλεκτρικού Ταξί η απόκτησή τους γίνεται ιδιαίτερα δελεαστική καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος της επιδότησης ξεπερνά το 55% του συνολικού τιμήματος απόκτησης.

Πάντως σε σύνολο άνω των 13.000 αιτήσεων στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά μόλις 8 αιτήσεις αφορούν σε επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού Ταξί, 3 αιτήσεις σε plug-in υβριδικό Ταξί δηλαδή μόλις το 0,06% και 0,03% αντίστοιχα.

Με τη νέα επιδότηση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμά ότι θα τονώσει το ενδιαφέρον των επαγγελματικών του κλάδου ώστε να αντικαταστήσουν τα παλαιά και ρυπογόνα Ταξί που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αναγκαστικά χιλιάδες από αυτά θα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία έως τα τέλη του 2022!

Επίσης σύμφωνα με τον Κλιματικό Νόμο από την 1η Ιανουαρίου 2026, εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα νέα Eπιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (Ταξί) με άδεια κυκλοφορίας, καθώς και 1/3 των νέων οχημάτων που ταξινομούνται για σκοπούς εκμίσθωσης σε τρίτους θα είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών, δηλαδή ηλεκτρικά!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.



Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram